Svećenici će na Dan baka, djedova i starijih osoba dijeliti potpuni oprost grijeha

Milan Dalmacija
9. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Povodom Dana baka, djedova i starijih osoba, svećenici diljem svijeta će na misnim slavljima dijeliti potpuni oprost svima koji će sudjelovati u proslavi, onima koji će izdvojiti svoje vrijeme za starije osobe te bolesnicima koji su se duhovno priključili svetoj službi. Jedno od slavlja održat će se 23. srpnja i u Međugorju.

papa franjo

Foto: Unsplash

Treću godinu zaredom slavi se Dan baka, djedova i starijih osoba. Papa Franjo odredio je da slavlje bude četvrte nedjelje u srpnju, što ove godine pada na 23. srpnja. Tim povodom Apostolska pokornica nudi potpuni oprost grijeha.

međugorje
Fra Zvonimir Pavičić najavio posebno hodočašće baka i djedova u Međugorje

Potpuni oprost dobit će svi koji će tog dana sudjelovati na misnom slavlju u bazilici svetog Petra u Rimu te drugim misnim slavljima diljem svijeta, ali i oni koji će tada posvetiti svoje vrijeme za posjet (makar i virtualni) starijim osobama, naročito samima, bolesnima i invalidima te bolesnici koji će se duhovno priključiti svetoj službi, piše Vatican News.

To je bio zahtjev pročelnika Dikasterija za laike, obitelj i život Svete Stolice, Kevina Josepha Farrella. Ipak, da bi dobili potpuni oprost, vjernici će morati ispuniti nekoliko uvjeta, poput sakramentalne ispovijedi, euharistijske pričesti i molitve prema nakanama Svetoga Oca.

Svjetski dan baka, djedova i starijih osoba, ove godine se obilježava pod sloganom: “Od koljena do koljena dobrota je njegova” (Lk 1, 50). Osim u bazilici svetog Petra u Rimu, misna slavlja i hodočašća će biti organizirana i drugdje. Još ranije je fra Zvonimir Pavičić pozvao bake, djedove i njihove obitelji na hodočašće u Međugorje koje će organizirati Udruženje katoličkih djedova i baka te župa sv. Jakova.

Kako bi i ondje vjernicima bila udijeljena božanska milost, odnosno potpuni oprost grijeha iz Apostolske pokornice su zamolili svećenike da se spremno i velikodušno stave na raspolaganje za taj čin.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap