Sutra se u Zagrebu održava nutricionistička radionica za umirovljenike, evo kako se prijaviti

Ana Kanazir
25. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Sutra, 26. siječnja se u 16:00 sati održava zanimljiva i besplatna nutricionistička radionica za sve umirovljenice i umirovljenike Grada Zagreba. Radionicu će voditi nutricionistica Mia Čondić, a tema je ‘Kako postići zdravu prehranu 1 – organizacija’. Kako biste sudjelovali, potrebno je prijaviti se, a radionica će se održati na adresi Trg kralja Tomislava 17 (ulaz s ulice).

Hrana | Pexels

Ovo je druga radionica iz ciklusa nutricionizma, a detalje nam je otkrila i Zrinka Avdejev iz Udruge ‘Institut za promicanje zdravlja i kvalitete života’, udruge koja u sklopu projekta ‘Aktivni u mirovini’, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, provodi ovaj događaj. Više o projektu ‘Kreativni u mirovini’ kojeg vodi Radna udruga kreativnosti od 2020. godine, zajedno sa spomenutim Institutom možete pročitati ovdje.

kreativni u mirovini
Projekt Kreativni u mirovini: 'Sudjelovanjem na radionicama umirovljenici stječu nova znanja i vještine'

Posebne radionice i individualno savjetovanje

Prva radionica održala se prije dva tjedna, a naziv je bio ‘Što je to zdrava prehrana?’, sutra se održava radionica ‘Kako postići zdravu prehranu 1 – organizacija’, dok će se zadnja radionica održati za dva tjedna i radit će se o planiranju zdrave prehrane i uvrštavanje u svakodnevni život. Nakon toga slijedi i individualno savjetovanje s nutricionisticom koje će se odvijati kroz nekoliko termina.

– Radionice su osmišljene kroz tri predavanja u različitim terminima. Svaka radionica traje od 45 minuta do sat vremena, a na kraju umirovljenici mogu postavljati pitanja. Nakon te tri radionice na redu su individualna savjetovanja s nutricionisticom, pri čemu umirovljenici dobivaju individualan pristup u slaganju načina prehrane, s obzirom na bolesti i zdravstvena stanja svakog od njih. Avdejev je dodala i kako svako individualno savjetovanje traje oko 15 minuta, kako bi na red u jednom terminu došlo otprilike pet umirovljenika.

Na ovom savjetovanju, od kojih je prvo na redu 23. veljače, umirovljenici prvo odgovaraju na online anketu o nekim osnovnim podacima kako bi nutricionistica dobila uvid u njihovo stanje i bila pripremljena, a potom slijedi razgovor.

Kardiovaskularne bolesti, srčani problemi, srčani udar, srce
Znate li koja je hrana dobra za zdravlje srca, a koju bi svakako trebalo izbjegavati?

Osim učenja, cilj je i druženje

Zrinka Avdejev nam je otkrila kako su se ove iste nutricionističke radionice održale već nekoliko puta do sada, ali i kako će se sigurno ponovno održati u travnju. Također, ako ste sada propustili jednu radionicu i dalje se možete prijaviti na onu koja se održava sutra ili na planiranje zdrave prehrane koja će se održati 9. veljače.

– Svaka radionica je zatvorena cjelina i nadopunjuju se. Ipak, umirovljenici mogu doći na sva ova predavanja ili samo na ona koja su im zanimljiva. Ne postoji rezervacija mjesta, već tko se prvi prijavi, dobije svoje mjesto, rekla nam je Avdejev i dodala kako je ovo i dobra prilika za druženje.

Broj sudionika je ograničen, a mogu se prijaviti na email: [email protected] ili na broj: 097/7503923. Novi sudionici koji po prvi puta pristupaju radionicama trebaju sa sobom na predavanje ponijeti presliku osobne iskaznice te rješenje ili obavijest o mirovinskim primanjima.

Copy link
Powered by Social Snap