Susjednim umirovljenicima sutra stižu 7,3 posto veće mirovine!

Jasmina Grgurić Zanze
4. svibnja 2022.
Novosti
A- A+

Dok su se hrvatski umirovljenici morali zadovoljiti sa samo 2,24 posto većim mirovinama u jeku sve većih poskupljenja, našim susjedima sutra na račune sjeda povišica od 7,3 posto. No, uz to će dobiti još 3,5 posto kroz izvanredno povećanje u srpnju.

banka novac bankomat

Foto: Unsplash

Mirovine za travanj bit će isplaćene preko jedinstvenog računa riznice Federacije BiH u četvrtak, 5. svibnja, objavili su iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Napokon je odlučeno, susjedima 11 posto veće mirovine!

Travanjske su mirovine susjednim umirovljenicima uvećane za 7,3 posto kao rezultat godišnjeg usklađivanja mirovina. Tako minimalna mirovina po novom iznosi 410,08 maraka, zagarantirana 513,87, dok najviša mirovina ostaje 2.174,48 KM.

Prosječna samostalna mirovina za travanj iznosi 526,47 KM. Mirovinu za travanj primit će ukupno 426.469 korisnika, pišu bosanski mediji. Umirovljenici u Federaciji BiH će uz travanjsku povišicu dobiti i zaostatke za prva tri mjeseca ove godine.

Dobra vijest je da će pored redovnog usklađivanja mirovine biti povećane i izvanrednog odlukom Vlade za 3,5 posto pa će u konačnici bosansko-hercegovački umirovljenici ostvariti povećanje od oko 11 posto.

Susjednim umirovljenicima sutra stižu 7,3 posto veće mirovine!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap