Sud progledao kroz prste umirovljeniku koji je kršio samoizolaciju da bi posjetio majku

Jasmina Grgurić Zanze
20. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenik (67) danima je u lipnju prošle godine posjećivao svoju staru majku smještenu u Domu za starije osobe u Daruvaru. Kako je to činio unatoč tomu što mu je izrečena mjera samoizolacije, reagirala je policija. Slučaj je završio na sudu, a iako je sada kažnjen, kazna mu je u odnosu na predviđene sankcije – simbolička.

Ilustracija: Rawpixel

Danima je 67-godišnji umirovljenik posjećivao svoju staru majku u Domu za starije osobe u Daruvaru. No, kako mu je u to vrijeme bila izrečena mjera samoizolacije, reagirala je policija, a slučaj završio na sudu.

Pretužno: Umirovljenik (67) posjećivao majku u domu svaki dan, sada ga čeka kazna

Prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, prijetila mu je kazna od 8.000 do 15.000 kuna. Srećom, sud mu je ipak progledao kroz prste. Premda je proglašen krivim, treba platiti tek simbolični novčani iznos.

Kako doznaje Bjelovar.live, danas 68-godišnji Vaso iz Beograda tada je posjećivao svoju majku Bosiljku tri dana zaredom, od 5. do 7. lipnja 2021. godine, iako mu je nakon ulaska u Hrvatsku nadležna epidemiološka služba odredila sigurnosnu mjeru samoizolacije. Mjera koja mu je bila izrečena trebala je trajati 10 dana, od 5. do 15. lipnja.

Da okrivljeni krši mjeru samoizolacije utvrdili su policijski službenici koji su izašli na teren temeljem dojave građana, a Vasu su zatekli u jednoj daruvarskoj ulici. Ispisali su mu prekršajni nalog, a sve je ovih dana okončano sudskim epilogom. Iako je proglašen krivim, sud je odlučio kako beogradski umirovljenik mora platiti samo – 100 kuna.

Copy link
Powered by Social Snap