Sud osudio 57-godišnjeg muškarca jer je građanima govorio da je gladan: “Odao se prosjačenju”

Josip Mihaljević
12. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Stalna služba u Gračacu pri Općinskom sudu u Gospiću donijela je uvjetnu presudu protiv 57-godišnjeg muškarca zbog prosjačenja. Oduzeli su mu ukupno 60 kuna koliko su mu dali građani.

prosjak

Ilustracija: Pixabay

Stalna služba gospićkog Općinskog suda u Gračacu osudila je zbog prosjačenja 57-godišnjeg Kninjanina Rajka S. na uvjetnu kaznu zbog prosjačenja.

Sud je utvrdio da je on prošlog mjeseca u Gračacu išao od kuće do kuće tražeći novac od građana govoreći da je gladan. Tako je od Ljubice M. dobio 10, od Marjana T. 30 i od Pere B. 20 kuna.

“Dakle, odao se prosjačenju, čime je učinio prekršaj iz čl. 11. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u presudi suda.

Kažnjen je sa zatvorskom kaznom u trajanju od 15 dana, ali će završiti s uvjetnom kaznom ako okrivljenik u roku od 12 mjeseci ne počini jedan ili više prekršaja za koje mu je izrečena ista ili teža kazna.

Također, od okrivljenika se oduzima imovinska korist koju je ostvario prekršajima i građanima mora vratiti po 30, 20 i 10 kuna.

“Sud je uzeo u obzir postojeće okolnosti i težinu prekršaja, radi čega je okrivljeniku za počinjeni prekršaj izrekao kaznu zatvora koju sankciju smatra primjerenom da bi se ostvarila svrha kažnjavanja.

Od okrivljenika je oduzeta imovinska korist koju je ostvario prekršajem. Okrivljenik je oslobođen plaćanja troškova postupka jer je lošeg imovnog stanja”, stoji u obrazloženju presude.

Sud osudio 57-godišnjeg muškarca jer je građanima govorio da je gladan: “Odao se prosjačenju”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap