Prevarantice se lažno predstavile 86-godišnjaku i iz stana mu odnijele novac

Jasmina Grgurić
6. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Nekoliko tisuća kuna 86-godišnjaku su ukrale dvije prevarantice. One su u petak oko 16 sati na Maksimiru ušle u njegov stan, lažno se predstavivši te su mu otuđile novac, izvijestila je Policijska uprava Zagrebačka.

Foto: Pexels

Istoga dana, u Velikoj Gorici lopov je provalio u stan 60-godišnjaka i ukrao mu nekoliko desetaka tisuća kuna.

U mesnici na tržnici Dubrava u nedjelju je 51-godišnjakinja iz torbice 63-godišnjaka otuđila novčanik. Nakon što je uočio da mu nedostaje novčanik, 63-godišnjak joj je pokušao zapriječiti izlazak, u čemu nije uspio. Međutim, temeljem brzo zaprimljene informacije, policijski službenici su ju uočili na raskrižju. Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo razbojničke krađe osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, izvjestila je PU Zagrebačka.

Prijevare starijih: Taktike kojima se prevaranti služe i kako se zaštiti!

Svake godine, oko tisuću i pol ljudi u Hrvatskoj postane žrtvom nekog oblika prijevare. Svaka treća oštećena osoba među njima starija je od 60 godina. Pokazuju to detaljne statistike MUP-a u posljednje dvije godine.

Prevare starijih učestalo pune policijske izvještaje i stupce crnih kronika. Umirovljenici su češće na meti raznih prevaranata i kradljivaca, koji iskorištavaju njihovu susretljivost i povjerenje. No, zbog toga starije osobe često ostaju bez životne ušteđevine, mirovine, novca za režije, nakita i ostalih vrijednosti.

Policija je već u nekoliko navrata upozoravala građane da, između ostalog, provjeravaju identitet osoba prije nego je puste u svoj dom.  Za ostale preporuke kako se zaštiti od prijevara pročitajte ovdje.

Prevarantice se lažno predstavile 86-godišnjaku i iz stana mu odnijele novac
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap