Strava u Splitu: Pored očevog leša živio dva mjeseca, što je radio Centar za socijalnu skrb?

Josip Mihaljević
16. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

U jednom splitskom stanu 55-godišnjak je živio puna dva mjeseca s tijelom mrtvog 94-godišnjeg oca. Sin je inače psihički bolestan, a obitelj je bila pod nadzorom Centra za socijalnu skrb. Kako je moguće da dva mjeseca nisu znali što se dogodilo?

policija

Ilustracija: Unsplash

Gotovo dva mjeseca ležalo je mrtvo tijelo 94-godišnjaka u jednom splitskom stanu, piše Slobodna Dalmacija. Stariji muškarac, inače vlasnik stana, preminuo je još 16. listopada ove godine i pošto se radilo o prirodnoj smrti, djelatnici Hitne pomoći ostavili su tijelo na ukop obitelji.

Međutim, oni nisu znali da je stariji gospodin živio s 55-godišnjim psihički bolesnim sinom koji je posljednja dva mjeseca živio pored mrtvog oca. Uopće ga nije pomaknuo s mjesta gdje je umro.

Policiju su danas nazvali zabrinuti stanari zgrade, opisujući kako se iz stana širi nesnosan smrad te da već dulje vrijeme nisu vidjeli ni sina ni oca.

Međutim, i pokojnik i sin su pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, piše Slobodna, pa se nameće pitanje kako je moguće da ih nitko u ova dva mjeseca ni na koji način nije kontaktirao i obišao, posebice jer su imali smrtni slučaj u obitelji.

Strava u Splitu: Pored očevog leša živio dva mjeseca, što je radio Centar za socijalnu skrb?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap