Stranka umirovljenika: “Svaka pomoć umirovljenicima je dobrodošla”

Jasmina Grgurić
14. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Da se ujedinjenju umirovljeničkih stranaka ne mogu nadati oni čije interese zastupaju, potvrđuje i pitanje dodatka umirovljenicima oko kojega su upravo po prvi put i bili jedinstveni. No, zajedništvo nije dugo trajalo. Doduše, na jednoj strani jedinstveni su ostali HSU, Matica i Sindikat umirovljenika kao krovne udruge. Dok je Špikin BUZ izašao iz zajedničke igre kritizirajući iznose, Grujićev SU balansira negdje između. No, iz Stranke umirovljenika pozdravljaju pomoć za umirovljenike.

Predsjednik Stranke umirovljenika, Lazar Grujić (Snimak zaslona/N1)

O odluci isplate covid dodatka za umirovljenike oglasila se i Stranka umirovljenika Lazara Grujića. Osim što se još jednom bave nebitnim pitanjem “tko je bio prvi”, podržavaju financijsku pomoć koja je, kako kažu, umirovljenicima dobrodošla.

Priopćenje SU-a prenosimo u cijelosti:

“Medijska haranga vezana uz covid dodatak još je jednom pokazala kako se činjenice i istina prilagođavaju trenutku i potrebama. Naime, Hrvatska stranka umirovljenika prikazuje se kao lučonoša ove ideje što je neistina ili pomanjkanje informacija. Istine radi, vrlo je lako provjeriti kako je Stranka umirovljenika još 1. studenog 2020 godine zatražila Covid dodatak što je tada u dijelu medija proglašeno spornim. Istovremeno, niti jedna druga politička stranka pa čak ni ona čiji je predsjednik bio Silvano Hrelja o tome nije prozborila niti riječ. Sve do 23. siječnja kada su se oglasili priopćenjem, ali sada pod predsjedanjem Veselka Gabričevića.

špika milivoj
Špika ogorčen iznosima dodatka: "Šamar umirovljenicima koje se pokušava kupiti"

Stoga se samo možemo složiti sa zastupnikom Hreljom koji je danas izjavio kako je najava ovog dodatka neukusna i previše podložna samohvali. Imajući to na umu, ne bismo željeli i da se ova naša reakcija shvati na taj način.

Cilj  nam je samo još jednom pohvaliti najavu pomoći i zaključiti kako je svaka pomoć umirovljenicima dobrodošla. Bila ona samo jednokratna i po nekim kritičarima nedostatna. Pri tome pripisivanje vlastitih zasluga političara i ujedno žestoka verbalna borba za dodjelom potpuno nerealnih iznosa još jednom pokazuje o kakvim se osobama radi. Šteta je samo da godinama zauzimaju medijski prostor, a realno nemaju kvalitetnih programa, ideja, zasluga ili nekih drugih komparativnih prednosti koje bi ih obilježile kao borce za ljudska prava i dostojanstvo” – zaključuje predsjednik Stranke umirovljenika, Lazar Grujić.

Stranka umirovljenika: “Svaka pomoć umirovljenicima je dobrodošla”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap