Stranka umirovljenika: Odlazak PR plaćenika iz Vlade još je jedna pozitivna posljedica nogometne euforije

Jasmina Grgurić
23. srpnja 2018.
Novosti
A- A+

“Nedostaje nam skromnosti i poniznosti kao što je to danima naglašavao naš nogometni izbornik kojemu nije bio potreban PR stručnjak da bi postigao izvrsne rezultate… Uostalom, zar nije bolje da znamo na čemu smo poput najnovijeg istraživanja Eurostata o siromaštvu koje nas je svrstalo na začelje u Europskoj uniji. I to osobito ugroženu skupinu starijih od 65 godina koji unatoč tome nikako da postanu predmet političkog interesa vladajuće skupine”

Percepciju javnosti kreiraju mediji, a onu medijsku PR stručnjaci Foto: Pixabay

Vijest da poznati PR stručnjak više neće savjetovati premijera Andreja Plenkovića odjeknula je u javnosti kao znak da nešto nije kako treba. Iako je u medije plasirana informacija da je Krešimir Macan dužnosti razriješen na vlastiti zahtjev, već iz dosadašnjeg iskustva znamo da to često nije slučaj. Sporni komentar o nastupu Thompsona na dočeku Vatrenih ili možda ipak jal što je predsjednica Grabar Kitarović zahvaljujući našim viceprvacima postigla svjetsku slavu, u čijoj je sjeni ostao Andrej Plenković? Na ovaj potez reagirali su i umirovljenici, točnije njihova stranka koja nema svoje predstavničko mjesto u Saboru.

Izgradnja lažnog imidža i medijsko lakiranje

“Odlazak PR plaćenika iz Vlade na „vlastiti“ zahtjev još je jedna dobrodošla pozitivna posljedica euforije vezane uz našu nogometnu reprezentaciju. Naime, upozoravali smo u mnogim našim prethodnim reagiranjima na nelogičan status djelatnika koji je zaposlen u vladi za povremene poslove i angažman. Nelogično je pri tome kako je dobio ured u zgradi Vlade, razriješio odnose sa svojom privatnom firmom, a o plaći i ostalim beneficijama podatke nismo mogli saznati. Uz to, izgradnja lažnog imidža i fiktivno medijsko lakiranje rada Vlade neprihvatljivo je jer ipak je najbolje kada rad i rezultati rada stvaraju mišljenja javnog mnijenja” – priopćio je predsjednik SU-a, Lazar Grujić.

Nastavljaju kako se Vlada na ovaj način upustila u “izmišljanje lažnih vijesti i afera, skretanje pozornosti s pravih tema, potplaćivanje novinara i urednika, ucjenjivanje političkih protivnika i na isti način pridobivanja potpore”. Ovakav obrazac ponašanja, tvrde, prepušten je i svim ministarstvima tako da je i derogirana odluka prethodne Vlade o zabrani angažiranja PR agencija i djelatnika koji bi trebali uljepšavati našu političku svakodnevicu. O samom uzroku podnošenja ostavke na vlastiti zahtjev, što je jedna od PR poštapalica za dobivanje otkaza, ne žele, ističu, previše lamentirati.

Trebamo znati na čemu smo

“Jedino ponovno možemo primijetiti kako se pogrešni javni istup želi opravdati ironijom što je također još jedna PR smicalica često korištena u političke svrhe. U svemu tome možemo se nadati kako je ovaj odlučan potez premijera konačno početak njegovog obrasca ponašanja koji mu je toliko nedostajao. Nadamo se kako je naučio nešto iz ponašanja naših nogometaša koje je često citirao i navodio kako pozitivne primjere te nas u tom pogledu raduju predstojeći potezi. Potezi u kojima će se tijekom jeseni riješiti nesposobnih ministara, savjetnika i političkih suradnika, a sve s ciljem općedruštvene, a ne pojedinačne dobrobiti” – dodaje Stranka umirovljenika.

Tako bi, kažu, konačno mogla zaživjeti konkurencija ljudskog rada i sposobnosti, ideja i mišljenja kao jedini ispravan put prema ukupnom boljitku.  Nažalost, dodaju, imovinske kartice današnje političke elite upravo pokazuju kako to nije slučaj, a bogati političari i nadalje pokazuju neobjašnjivu pohlepu.

“Nedostaje nam skromnosti i poniznosti kao što je to danima naglašavao naš nogometni izbornik kojemu nije bio potreban PR stručnjak da bi postigao izvrsne rezultate ne samo u domaćim već svjetskim okvirima. Uostalom, zar nije bolje da znamo na čemu smo poput najnovijeg istraživanja Eurostata o siromaštvu koje nas je svrstalo na začelje u Europskoj uniji. I to osobito ugroženu skupinu starijih od 65 godina koji unatoč tome nikako da postanu predmet političkog interesa vladajuće skupine” – zaključio je Grujić.

Stranka umirovljenika: Odlazak PR plaćenika iz Vlade još je jedna pozitivna posljedica nogometne euforije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap