Stranka umirovljenika: Je li na pomolu Lex Uljanik?

Jasmina Grgurić Zanze
21. kolovoza 2018.
Novosti
A- A+

“Za nadati se jedino kako se neće ponoviti legalna pljačka kroz autorske honorare raznoraznim savjetnicima i konzultantima. U stvari da umjesto grupe Borg ne dobijemo grupu Afarak. Bez obzira što su ovog puta u igri u velikoj mjeri zastupljeni i mali dioničari, pohlepnim ekonomistima i otimačima društvene imovine nije za vjerovati.”

Uljanik Snima zaslona/Youtube

Nad neizvjesnom sudbinom Uljanika i oko 4.500 radnika tog istarskog brodogradilišta danima strepi čitava Hrvatska. Dok se čeka rasplet ove drame, sve je više bojazni kako se ne bi ponovio Lex Agrokor. Dok neki to smatraju dobrim rješenjem, drugi od njega zaziru.

Na tu temu reagirala je i Stranka umirovljenika. Priopćenje “Je li na pomolu Lex Uljanik?” koje potpisuje njezin predsjednik Lazar Grujić prenosimo u cijelosti.

“Zanimljivo je kako se u posljednje vrijeme u medije sve više i više puštaju probni baloni! Ili baluni kako nam to reče naš zagrebački dalmatinac koji trenutačno obnaša dužnost premijera hrvatske vlade. Nažalost ovakvi su potezi očigledan nedostatak znanja, volje i odlučnosti da se povuku politički potezi i pokazatelj su slabosti naših političkih oligarhija. U tom kontekstu pojavio se i bombastičan naslov u jednom našem dnevnom listu kako bi i Uljanik mogao stopama Agrokora. U stvari zakonskim rješenjem ili dobro znanim nazivom Lex Agrokor! Pri tome možemo biti sretni kako je ovaj naš zakon ušao u pravnu regulativu Europske unije i nema nikakve brige za budućnost naših brodogradilišta.

Stoga se nadamo kako ovu informaciju ne možemo staviti u kontekst probnih balona već kao gotovu odluku države koja će postupiti sukladno svojim pravima, obvezama i očekivanjima birača. Za nadati se jedino kako se neće ponoviti legalna pljačka kroz autorske honorare raznoraznim savjetnicima i konzultantima. U stvari da umjesto grupe Borg ne dobijemo grupu Afarak. Bez obzira što su ovog puta u igri u velikoj mjeri zastupljeni i mali dioničari pohlepnim ekonomistima i otimačima društvene imovine nije za vjerovati. U rukama imaju sve poluge vlasti, vrsne pravnike, lobiste i „ugledne“ stručnjake, a nisu im strane ni metode zastrašivanja i ucjena. Stoga možemo samo radnicima u našim škverovima poručiti da dobro otvore oči, pokažu međusobnu solidarnost i povjerenje jer jedino tako ih neće moći otupiti oštrica međunarodnih mafijaša potpomognutih domaćim snagama.”

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap