Stranka umirovljenika: “Barataju s našim novcima kako im se prohtije, a svoje povlaštene mirovine i kredite ne diraju!”

Josip Mihaljević
29. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika izdala je žestoko priopćenje u kojem napadaju korumpirane političke elite zbog malverzacija oko Lex Agrokora i mirovinskih fondova. Uz to, malo su se pohvalili rezultatima na ponovljenim izborima za mjesni odbor, nagovještavajući kako su umirovljenici napokon izašli iz političkih rovova HDZ-a i SDP-a.

lazar grujić

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić | Youtube screenshot

Stranka umirovljenika izdala je danas priopćenje naslovljeno Politička vjerodostojnost. Javljaju kako su prošloga tjedna završeni izbori za mjesne odbore u Slavonskom Brodu, a rezultati nagovještavaju tobožnju promjenu u navikama biračkog tijela.

“Mi jedini možemo pomoći u izlazu iz siromaštva”

Nezavisna lista Ivana Duspare osvojila je najviše glasova, što dodatno potvrđuje trend biranja nezavisnih osoba i programa. Predsjednik Stranke umirovljenika, Lazar Grujić, u tekstu navodi niz zaključaka.

“I na kraju možemo izvući i zaključak kako Stranka umirovljenika ima svoju čvrstu glasačku bazu te je u jedinom mjesnom odboru u kojem je izašla na izbore osvojila više glasova od HDZ-a i SDP-a. Stoga je potpuno jasno zbog čega je Stranka umirovljenika kontinuirano na udaru svojih političkih konkurenata.” – kaže Lazar Grujić.

Zatim navode kako u Saboru Lex Agrokor nikako ne bi prošao da u njemu sjedi adekvatan broj zastupnika umirovljenika.

“Jer iako je izdvajanje za mirovine u ukupnom BDP-u manje od europskog prosjeka vlastodršsci još žele taj iznos smanjiti. S druge strane “zakonski” su oteli naše novce od Agrokora, barataju s našim novcima u mirovinskim fondovima kako im se prohtije ali svoje povlaštene mirovine i kredite ne diraju” – dodaju u priopćenju.

Stranka umirovljenika tvrdi kako im bogate stranke ometaju politički put na razne načine. Zatim su se ponovno malo pohvalili dobrim rezultatima u Orahovici, gdje su sa 6,4% glasova ušli u gradsko vijeće na ponovljenim izborima.

“Stoga je vidljivo kako su umirovljenici izašli iz ideoloških rovova i populističkih obećanja te sve više prepoznaju tko im jedini može pomoći u izlazu iz siromaštva i još vijeće bijede koja ima oprijeti od pohlepnih i korumpiranih političkih elita.” Lazar Grujić, Stranka umirovljenika

Malo napao Silvana Hrelju

U zaključku priopćenja osvrnuli su se na jedinog službenog predstavnika umirovljenika u Saboru.

“U taj klijentelizam uklapa se nažalost i jedini autohtoni predstavnik umirovljeničke populacije u hrvatskom saboru koji aktualnu situaciju vrlo vješto koristi samo u osobne svrhe. Naravno ne svojom zaslugom i znanjem već stjecajem okolonosti, ucjenjivačkim političkim potencijalom i radnjama poduzetim kako bi se umirovljenička politička scena rascjepila. No na dobrom smo tragu da to prekinemo kao i posljednja dva izborna rezultata na terenu to pokazuju.”

Inače, provjerili smo rezultate izbora s kojima se Stranka umirovljenika hvali i nagovještava promijene u navikama biračkog tijela. Istina je kako su u jedinoj izbornoj jedinici za mjesni odbor u Slavonskom Brodu dobili više glasova od HDZ-a i SDP-a i to sjajno zvuči. Ali ukupni broj glasova koji su osvojili je tek 99, kao što možete vidjeti u priloženoj fotografiji.

izbori virovitica

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap