Stožer: “Neka stariji građani izbjegavaju autobuse, pogotovo ujutro”

Jasmina Grgurić
7. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Kafići i restorani su zatvoreni, no dobar dio građana, pogotovo mladih, to kompenzira na druge načine. No, šoping centri su puni, kao i sredstva javnog prijevoza za koji posebne mjere ne vrijede ili se one ne provode. Posebno to ugrožava starije osobe kojima je sloboda življenja uslijed pandemije svedena na minimum. Ograničena kretanja, iz riječkog Stožera sada ih mole i da u jutarnjim satima izbjegavaju putovati autobusom.

Foto: Unsplash

Iz riječkog Stožera civilne zaštite u petak su zamolili starije sugrađane da do daljnjega izbjegavaju javni gradski prijevoz, posebice u tzv. vršnim vremenima, odnosno jutarnjim satima kada su gužve najveće. No, postavlja se pitanje, kada bi i kako onda oni trebali putovati kako bi izvršili sve svoje jutarnje obveze? Alternativa im se pritom ne nudi.

Sve starije građane iz Stožera mole da surađuju u prevenciji daljnjeg širenja koronavirusa, jer su oni jedna od najranjivijih skupina koja bi trebala biti svjesna ozbiljnosti trenutačne epidemiološke situacije i u skladu s time prilagoditi svoje aktivnosti, piše Novi list.

plenkovic
Plenković predstavio novi set mjera: Zatvaraju se kafići i teretane, velike promjene u javnom prijevozu

“Uz odgovorno i dosljedno poštovanje epidemioloških mjera, koje propisuju Nacionalni stožer i lokalni stožeri civilne zaštite, a o kojima su obavješteni putem javnih medija, molimo sve osobe starije životne dobi da do daljnjega izbjegavaju korištenje javnoga gradskog prijevoza koji na području grada Rijeke pruža Komunalno društvo Autotrolej, posebice u vršnim vremenima, a osobito ujutro do devet sati” – priopćio je Stožer.

Iz Stožera civilne zaštite Grada Rijeke ističu kako je svrha tih mjera zaštititi zdravlje svih građana, posebice najranjivijih, te zdravstveni sustav koji se suočava s iznimnim izazovima i naporima.

Inače, u prijevoznim sredstvima smije biti najviše 40% raspoloživih mjesta popunjeno, no iz prakse vidimo da se ta mjera uglavnom ne poštuje.

Stožer: “Neka stariji građani izbjegavaju autobuse, pogotovo ujutro”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap