Stožer: Imamo 14 novih zaraženih, drugi preminuli je bio onkološki bolesnik

Josip Mihaljević
26. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Na popodnevnoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera civilne zaštite potvrdili su kako je jutros ujutro preminula druga zaražena osoba u Hrvatskoj. Riječ je o 74-godišnjem umirovljeniku, koji je ujedno bio i onkološki bolesnik.

beroš ministar

Foto: Vili Beroš | Youtube screenshot

Ministar Beroš kazao je na popodnevnoj konferenciji za medije kako imamo 14 novih zaraženih koronavirusom, ukupno 495 u Hrvatskoj. Izrazio je nadu da mjere prevencije daju rezultate jer je broj zaraženih u proteklih nekoliko dana relativno stabilan. Potvrdio je i ranije objavljenu vijest da je u Hrvatskoj koronavirus uzeo drugu žrtvu, a riječ je o 74-godišnjem Zagrepčaninu koji je od ranije bio onkološki bolesnik.

Doktorica Alemka Markotić kazala je kako je devet bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test. Preostalih 70 bolesnika u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” je stabilno.

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović “olakšao” je pravila što se tiče vozača kamiona u međunarodnom prijevozu. Vozači su nakon rute morali u obveznu karantenu, a sada mogu i u kućnu samoizolaciju.

“Od samog početka osmišljavamo kako uspostaviti tu ravnotežu između mjera koje su vezne za zaštitu zdravlja i održavanja ekonomskih aktivnosti. Promet smo u samom startu definirali kao strateški važan dio gospodarstva, on funkcionira cijelo vrijeme”, kazao je.

 

 

Stožer: Imamo 14 novih zaraženih, drugi preminuli je bio onkološki bolesnik
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap