Stariji vozač (79) jurio autocestom 26 kilometara u pogrešnom smjeru

Jasmina Grgurić Zanze
1. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Mobilna jedinica prometne policije u redovnom je nadzoru prometa zatekla pravi spektakl na autocesti A3 između Zagreba i Slavonskog Borda. Naime, 79-godišnji vozač jurio je suprotnim smjerom dulje od 20 kilometara te je pravo čudo da ovakva nepažnja nije imala fatalni ishod.

Foto: MUP

U suprotnom smjeru autocestom vozio je u subotu 79 -godišnji vozač VW Passata kojeg su policajci uspjeli zaustaviti pred prometnim čvorom Velika Kopanica, nakon što je od prometnog čvora Županja u smjeru Zagreba lijevom trakom vozio pogrešnim smjerom 26 kilometara, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

Deda iz Međimurja vozio mrtav pijan, policija ga našla jer je vozač iza sve snimio

Tijekom redovne kontrole prometa zatekli su ga pripadnici Mobilne jedinice prometne policije. Srećom, našli su se na pravom  mjestu u pravo vrijeme te je pravo čudo da se nije dogodila tragedija zbog nesmotrenosti umirovljenika za volanom.

Za neopreznim vozačem krenuli su s velikim oprezom, pritom upozoravajući druge sudionike zvučnom i svjetlosnom signalizacijom. Nakon što su ga zaustavili, propisana mu je novčana kazna od 10 do 20 tisuća kuna ili kazna 60-dnevnog zatvora, uz zabranu upravljanja u trajanju do 24 mjeseca.

Također, uhvaćen je i 59-godišnji Bugarin koji je u nedjelju kod Odmorišta Novska u smjeru Zagreba vozio tegljač s poluprikolicom s čak 2,53 promila alkohola. Policajci su ga zaustavili jer je vožnjom ukazivao da je pod utjecajem alkohola, što je potvrdilo i alkotestiranje, nakon čega je isključen iz prometa i pritvoren. Prekršajni sud kaznio ga je s devet tisuća kuna i tri mjeseca zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole u Hrvatskoj.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap