Stariji par DORH-u lagao da im kći zlostavlja njihovu unuku

Jasmina Grgurić
22. svibnja 2021.
Novosti
A- A+

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podignulo je optužnicu protiv starijeg bračnog para zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnog iskaza. Baka i djed su, naime, lagali da im je kći zlostavljala svoje dijete, njihovu unuku.

Foto: Pixabay

Stariji bračni par počinio je kazneno djelo tako što je za zlostavljanje djeteta, njihove unuke, lažno prijavio kćerku. Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je stoga ovih dana pred Općinskim sudom podignulo optužnicu protiv 66-godišnjaka i 62-godišnjakinje zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnog iskaza.

DORH: Skrivila smrt 88-godišnje majke u Koprivnici, jer nije brinula o njoj

Naime, okrivljenog 66-godišnjaka terete da je u svibnju 2018. godine podnio kaznenu prijavu protiv svoje kćeri zbog povrede djetetovih prava. Otac i djed pritom je naveo da njegova kći, majka nije vodila brigu o maloljetnom djetetu, njihovoj unuci te da ju je verbalno i fizički zlostavljala.

Iste je navode ponovio nekoliko mjeseci kasnije, zbog čega je ispitan kao svjedok u postupku pred državnim odvjetništvom, iako je znao da sve što je rekao nije istina i da je sve izmislio.

Okrivljenu 62-godišnjakinju majku i baku terete pak da je u rujnu 2018. godine ispitana kao svjedokinja u istom postupku pri čemu je opisala razne oblike verbalnog i fizičkog zlostavljanja koje je počinila njezina kći na štetu svoje maloljetne kćeri. Također je pritom znala da to nije istina, jer je sve izmislila, izvijestio je DORH.

Stariji par DORH-u lagao da im kći zlostavlja njihovu unuku
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap