Stariji čovjek greškom primio dvije doze cjepiva u jednom danu

Jasmina Grgurić Zanze
12. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Jedan 91-godišnjak iz države Ohio pao je u stanje šoka te gotovo umro nakon što je pogreškom primio dvije doze cjepiva istoga dana, u razmaku od samo četiri sata. Da bi stvar bila gora, prvi dozu primio je još u siječnju.

Hold my dad in your thoughts and prayers. He was scheduled to go home on 2/26 from Jamestown Rehab, but someone…

Objavljuje Dawn Smith-TheodoreNedjelja, 28. veljače 2021.

 

Victor Smith (91) iz Ohija zamalo je umro nakon što je greškom primio dvije doze cjepiva Moderna u jednom danu, u razmaku od samo četiri sata. Prvu dozu primio je još u siječnju u bolnici Fort Hamilton, piše Daily mail.

Starija žena u Slavoniji primila cjepivo pa se srušila i umrla

Nakon prve doze osjećao se jako umorno, a tijekom oporavka pao je te završio u rehabilitacijskoj ustanovi. Krajem veljače trebao je primiti drugu dozu zbog čega je prebačen u mjesnu ustanovu na cijepljenje. Međutim, po povratku u rehabilitacijsku ustanovu, 25. veljače cijepljen je zabunom opet jer su se pacijenti tamo cijepili upravo na taj dan.

Nakon ukupno treće doze cjepiva, od čega dvije u razmaku od četiri sata, pao je u stanje šoka uz opasno nizak krvni tlak. Osoblje je prepoznalo znakove i odmah reagiralo tako da se pacijent trenutno oporavlja u bolnici.

Njegova kći Dawn Smith-Theodore kazala je kako je prilikom cijepljenja dobio karticu, no prilikom upisa krivo su mu napisali prezime. Zbrka je nastala kada su u dom došli cijepiti Victora i prozvali ga njegovim prezimenom, na što se odazvao. Prije nego što se stigao snaći, primio je duplu drugu dozu. Osoblje je srećom odmah prepoznalo simptome i reagiralo na vrijeme. Kći je o ovom događaju upozorila javno preko društvenih mreža kako se više nikada nikome ne bi ponovilo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap