Starije osobe na meti lopova: Policija ovih dana zabilježila niz krađa i provala

Milan Dalmacija
28. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Policijske uprave diljem Hrvatske proteklih su dana zabilježile provale i pljačke na štetu starijih osoba. Osim novca i nakita, lopovi su odnijeli strojeve, alate pa čak i otpadni metal. Prilikom krađe u Zagrebu, jedna je umirovljenica lakše ozlijeđena.

Foto: pixabay.com

Nakon niza prijevara nad starijim osobama o kojima smo pisali, a policija upozoravala u više navrata, čini se kako su ljudi sumnjivog ponašanja našli novi način za iskorištavanje populacije treće životne dobi. Naime, ovih su dana policijske uprave diljem zemlje zabilježile niz provala u domove ili krađa vrijednosti starijih osoba.

Ozlijeđena žena

provalnik u sivoj vesti i crnom kapom preko glave provaljuje alatom zelena drvena vrata
Zaštita od provale: Policija je izdala niz upozorenja kako da ne izgubite vrijedne stvari i novac

Još je protekle subote u međimurskom mjestu Hlapičini nepoznati počinitelj provalio u kuću 75-godišnjakinje te ukrao novac i druge predmete vrijednosti nekoliko stotina eura. Policijska uprava međimurska zabilježila je sličnu krađu i u Nedelišću. Lopov je u nedjelju provalio u kuću 76-godišnjakinje i ukrao nakit vrijedan nekoliko stotina eura.

Zagrebačka je policija tek u ponedjeljak dobila dojavu o provali koja se odvila prošle srijede. Na Peščenici je nepoznati počinitelj iskoristio nepažnju 86-godišnjeg vlasnika kuće te mu ukrao novčanik s više stotina eura.

U istom su naselju dvojica nepoznatih počinitelja prišla 88-godišnjakinji na ulazu u zgradu te su joj ukrali novčanik. Umirovljenica je potrčala za njima, pala i lakše se ozlijedila. Šteta je, kao i u ostalim slučajevima, nekoliko stotina eura.

Raznolik plijen

Sisačka policija, pak, traga za lopovom koji je između 20. i 25. lipnja provalio u stan 61-godišnjakinje i ukrao novac i nakit. U Osijeku je lopov upao u kuću 68-godišnjaka te mu ukrao motokultivator, kotao za rakiju, kosilicu i tačke. Vrijednost ukradene robe je oko 2.000 eura.

U Splitu je nepoznati muškarac ovog ponedjeljka prišao s leđa 61-godišnjakinji i strgnuo joj lančić s vrata. Tijekom vikenda je netko provalio u kuću 70-godišnjaka u Biskupiji kod Šibenika i ukrao alat u vrijednosti oko 300 eura. Sredinom prošlog tjedna je netko u Grabovcima skinuo solarne ploče s kuće u vlasništvu 60-godišnjaka i tako ga oštetio za 1.000 eura.

U Vinica Bregu kod Varaždina su, pak, nepoznati počinitelji ušli u dvorište 65-godišnjaka. Odnijeli su čelične naplatke, više od deset kilograma bakra, deset kilograma aluminija i druge stvari. Ukupna se šteta u ovom slučaju cijeni na 400 eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap