Starija žena večerala je sama u restoranu, ali jedan mladić učinio je nešto predivno

Jasmina Grgurić Zanze
28. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Koliko puta susrećemo starije osobe bez društva? Sami šeću, sami sjede na klupi, sami borave u kafiću, sami jedu… Takav prizor ugledao je i jedan mladić, ali ne samo da nije ostao ravnodušan, nego je odlučio poduzeti nešto konkretno, učiniti razliku.

S dvojicom prijatelja Jamario Howard uputio se navečer pojesti nešto u lokalnu zalogajnicu u Oxfordu. Dok su prijatelji tako sjedili neko vrijeme čekajući hranu, Jamario je uočio stariju ženu kako čitavo vrijeme sjedi sama.

“Nimalo mi se ne bi svidjelo da moram jesti sam” – bila je njegova prva misao.

Nakon što je koju minutu promislio o prizoru koji ga je pogodio, odlučio se ustati i prići ženi. To je i učinio, pitajući smije li sjesti s njom, što je ona prihvatila. Proveli su tako neko vrijeme u razgovoru, a ono što mu je umirovljenica rekla posebno ga je pogodilo. Naime, povjerila mu je da joj je preminuo suprug te da bi im sutradan bila 60. godišnjica braka da je živ. Mladić joj je izrazio sućut te ju pozvao da se pridruži njegovim prijateljima i s njima jede. Poziv je prihvatila s uzbuđenjem.

“Poanta je da uvijek treba biti ljubazan prema ljudima. Nikada ne znaš kroz što oni prolaze. Ova žena promijenila je moj pogled na život i druge ljude. Svatko ima svoju priču, stoga ne osuđujte jedni druge! I ovo ne mogu naglasiti dovoljno; Posjetite svoju mamu, baku ili djeda. Nedostajete im” – napisao je na društvenim mrežama Jamario Howard.

Njegova dirljiva objava obišla je svijet kroz na stotine tisuća “lajkova”, komentara i dijeljenja. S razlogom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap