Starija je i od Hajduka: Baka Anđa proslavila 108. rođendan

Jasmina Grgurić
17. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Baka Anđa najstarija je članica Hajduka, rođena 1910., godinu dana prije legendarnog splitskog kluba. U njezinih 108 godina mijenjale su se razne države, preživjela je tri rata te rodila petero djece. Jedna od najstarijih Hrvatica vitalna je i pobožna, a svakog dana uživa u – mesu i vinu.

Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja zasigurno je jedna od najstarijih Hrvatica. Naime, starija je i od Hajduka, a proslavila je nevjerojatni – 108. rođendan.

“Grijeh je reći, opet se osjećam koje moje godine, starim pa promislim, pa kažem Bogu hvala kad si mi dao i ovakvu i još pamet pa da razumijem sve” – rekla je za Novu TV baka Anđa.

Preživjela je tri rata, a rodila je petero djece. Otkrila je i tajnu dugovječnosti:

”Kažem da bih željela živjeti u redu, i svakome biti pristojna, a ono opet kako Bog dade. Ne može sve biti kako bih ja htjela”.

Njezin sin Vlade dodaje da je mnogo radila i jela domaću hranu. Najviše voli – meso i vino. Stoga ručak bez mesa, ali i boce vina i boce vode ne stiže, a ona “potegne” koliko može. Nekad je to i dosta dobar “cug”.

Anđine unuke Gordana i Dijana kažu da je baka jednom imala upalu pluća, kada je popila prvu tabletu u životu. Radovati se ljudima, obitelji, smatraju unuke, tajna je života, a danas je toga tako malo.

Praunuk Luka dodaje pak da prabaka Anđa zna i blagoslivljati druge ljude i to po dvije, tri minute… Značajne su to riječi, kaže, koje su je i dovele do tih 108 godina.

Baku Anđu posjetili su i iz Hajduka. Kao rođena 1910. godine, dakle godinu dana prije Hajduka, službeno je najstariji član, a neslužbeno, dodaju i – najstarija Hrvatica. Mijenjale su se države, dolazili i prolazili ratovi, ali jedno je ostalo isto, klub za koji baka Anđa navija. U ime njezina rođendana nazdravili su i pivom!

Starija je i od Hajduka: Baka Anđa proslavila 108. rođendan
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap