Starija Dubrovčanka prevarantima predala 350.000 kuna!

Jasmina Grgurić Zanze
27. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Lažni kriminalistički inspektor sasvim je sigurno znao čiji je kućni broj telefona utipkao. S druge strane javila se starija situirana Dubrovčanka koja je nasjela na njegovu priču, otišla prema uputama muškarca u banku, podigla sav svoj novac i predala mu zbog “provjere računa” nevjerojatnih 350.000 kuna.

Foto: Unsplash

Stariju Dubrovčanku na kućni je telefon nazvao muškarac koji se predstavio kao kriminalistički inspektor. Rekao joj je da zove iz jedne poslovne banke gdje je u tijeku provjera računa klijenata, zbog sumnje da je njen bankovni račun zloupotrijebljen, zbog čega je potrebno provesti provjere novca.

Policajci i djelatnici banke ne rade na ovakav način!

Muškarac je zatražio da, u cilju istrage, s bankovnog računa podigne novac i preda ga osobi koju će on poslati. Umirovljenica je poslušala i novac u dva navrata podigla s banke, nakon čega ga je predala njoj nepoznatim osobama koje su došle na njenu kućnu adresu. Riječ je o iznosu od gotovo 350.000 kuna!

hrpa novca
Bogata umirovljenica kojoj su lopovi ukrali tri milijuna kuna udovica je Slavena Zambate

Policijska postaja Dubrovnik je u ponedjeljak od prevarene žene zaprimila kaznenu prijavu.

Policija građanima još jednom poručuje da budu posebno oprezni kada ih telefonski kontaktiraju osobe koje se predstavljaju kao djelatnici policije ili banke i u razgovoru od njih traže novac ili neke osobne i bankovne podatke. Djelatnici banke službene radnje obavljaju isključivo u svojim poslovnicama, a policijski službenici se dolaskom na kućnu adresu legitimiraju službenom iskaznicom i ukoliko imaju potrebu izuzeti neki predmet, za to izdaju službene potvrde o oduzimanju predmeta.

Primili ste ovakav poziv? Odmah nazovite 192!

“Svakako savjetujemo da budete oprezni i sumnjičavi i da nakon zaprimanja ovakvih i sličnih poziva pozovete policiju na broj 192, kako bi se provjerili sumnjivi osobni ili telefonski zahtjevi nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao službene.

Posebno molimo osobe koje se brinu o osobama starije životne dobi da ih upute o ovim pojavnim oblicima prijevara, s obzirom da je iskustvo pokazalo kako počinitelji ovih kaznenih djela koriste stariju dob osoba, njihovu dobronamjernost i nepažnju kako bi od njih na razne načine otuđile novac” – poručili su iz PU Dubrovačke.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap