Starica u oporuci bolnicama ostavila pravo bogatstvo: “I prije smo imali donacija, ali ovo…”

Josip Mihaljević
2. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Umirovljenica je radila kao učiteljica, a nakon smrti u prosincu prošle godine ostavila je golemu svotu novaca bolnicama u Genovi. Njeni sugrađani nisu imali pojma da je ovoliko bogata, a talijanski mediji sugeriraju da se radi o velikom nasljedstvu.

hrpa novca

Foto: Unsplash

Umirovljena talijanska učiteljica ostavila je u oporuci više od 25 milijuna eura bolnicama i dobrotvornim udrugama u Genovi, na veliko iznenađenje sugrađana koji nisu imali pojma o njenom bogatstvu, piše Reuters.com.

Marisa Cavanna preminula je u prosincu u 97. godini života. Poznanici je opisuju kao povučenu osobu koja se nikada nije udavala i koja nije posjećivala društvene događaje.

Napisala je vlastitu osmrtnicu u gradskom listu Il Secolo XIX koju je čak posvetila bivšim učenicima. Procjenjuje se da je njena imovina ukupno 40 milijuna eura. Talijanski mediji su zbunjeni odakle joj takvo bogatstvo te predlažu kako se vrlo vjerojatno radi o nasljedstvu.

Gaslinijeva bolnica za djecu u Genovi tako će dobiti 5 milijuna eura, a gradska Galliera bolnica će dobiti još toliko plus njen dom u kojem je živjela.

“To je veliko imanje vrijedno nekoliko milijuna eura. Poručila nam je da ga prodamo i da iskoristimo novac za istraživanje i inovaciju”, kazao je za Reuters ravnatelj bolnice Adriano Lagostena.

Iako je umirovljenica neko vrijeme bila njihov pacijent, Lagostena kaže da ju nije poznavao osobno te da je za donaciju saznao tek nakon njene smrti.

“I prije smo imali značajnih donacija ali nikada u ovakvim iznosima”, dodao je Lagostena.

Preostali dio novca odlazi humanitarnim udrugama u Italiji i inozemstvu, njenim njegovateljima, rodbini i prijateljima, pišu talijanski mediji.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap