Starci u strahu od razbojnika, 66-godišnjak pretučen u vlastitoj kući

Jasmina Grgurić Zanze
13. veljače 2019.
Novosti
A- A+

Strah u kosti mještanima sela pokraj Koprivnice utjerao je razbojnik koji je istukao 66-godišnjaka u vlastitoj kući. Nesretni umirovljenik završio je u bolnici, a njegovi susjedi su u strahu da se isto ne bi dogodilo i njima, s obzirom da je dosta starijih osoba koje žive same te su pogodna meta.

Ilustracija/Pixabay

Pokušaj razbojništva koji se prije tjedan dana dogodio u Malim Grabičanima nedaleko od Koprivnice utjerao je strah u kosti mještanima, pri čemu je većinom riječ o starijem stanovništvu.

Tada je, u gluho doba noći, oko 2.50 sati nepoznati lopov više puta u kući udario 66- godišnjaka po glavi i tijelu, bacio ga na pod te tražio novac. Umirovljenik je dobio teške tjelesne ozlijede, priopćila je Policijska uprava Koprivničko-križevačka, a nepoznati počinitelji za kojima se još uvijek traga otišli su ne otuđivši ništa iz obiteljske kuće pretučenog.

Kradu zlato, novac, ali i gorivo iz traktora

Mještani kažu kako krađa u njihovu selu ne nedostaje.

Umirovljenici provalnice pred očima ukrale životnu ušteđevinu, 2.300 kn

“Jednoj starici, također našoj susjedi, lopovi su provalili u kuću i ukrali 200 kuna, prošle godine. Jadnica je nakon dva tjedna umrla, sigurno ju je taj događaj jako potresao. Drugoj susjedi su ukrali zlatninu iz kuće, a trećoj su usred bijela dana pomoću ljestava ušli u kuću, tražili novac i vrijedne stvari. Krađa goriva iz traktora je svakodnevnica – rekao je za Podravski.hr Pero Prusac, susjed napadnutog te i sam žrtva kradljivaca goriva. 

U traktor sada toči samo po tri litre goriva, ali lopove ni to ne sprječava pa su mu tako potrgali pumpu goriva kako bi se domogli sadržaja na dnu rezervoara. Mještani strahuju tim više jer primjećuju učestale promjene stanovnika u selu, pri čemu se neki zadržavaju samo dva tjedna pa odu, a onda dođu opet drugi…Sumnjaju da je odgovoran upravo netko iz sela.

Počeli zaključavati dvorišne ograde

Lani u Hrvatskoj prevareno 500 starijih osoba. Ovo su njihova iskustva, ali i savjeti kako se zaštititi

Na meti razbojnika ne nalazi se pukim slučajem bilo tko, nego oni ciljano biraju starije i samce, koji se sada više ne osjećaju sigurno. Prva susjeda napadnutog muškaraca sada živi u strahu te zaključava i vrata dvorišne ograde, što prije nije bio slučaj u Malim Grabičanima. Strepe i ostali, pogotovo žene koje žive same pa se ne osjećaju više ugodno čim se smrkne.

Čovjek koji je istučen u vlastitoj kući, brine o bolesnomu sinu te se bavi poljoprivredom. Mještani ne znaju kako je baš on postao žrtva, tim više jer živi mirnim i povučenim životom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap