“Štampar” dobio novog ravnatelja: Kaže da će se zalagati za bolju skrb za starije

Josip Mihaljević
30. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Odlaskom u mirovinu dugogodišnjeg ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar” Zvonimira Šostara, vodeće mjesto kratko je vrijeme bilo upražnjeno. Jučer je tu dužnost preuzeo epidemiolog Branko Kolarić, redoviti profesor na riječkom Medicinskom fakultetu i član vladina Znanstvenog savjeta o pandemiji covida-19.

kolaric branko

Foto: Branko Kolarić | Youtube screenshot

Branko Kolarić novi je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, a time je na čelu javnozdravstvene ustanove naslijedio dugogodišnjeg ravnatelja Zvonimira Šostara koji je otišao u mirovinu. Kolarić je javnosti postao poznat tijekom epidemije covida-19 kao jedan od epidemiologa u vladinom Znanstvenom savjetu, a usto je i redoviti profesor na riječkom Medicinskom fakultetu te potpredsjednik zagrebačkog SDP-a.

andrija štampar
[26.6.] Deset principa dr. Andrije Štampara kao temelja javnog zdravstva

“Danas mi je ukazana velika čast i odgovornost izborom za ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”! Zahvaljujem, prvenstveno svojim kolegama, na danom povjerenju i znam kako ćemo zajedničkim snagama doprinijeti napretku našeg javnog zdravstva i naše cijenjene ustanove”, napisao je Kolarić na Facebooku.

Najavio je i što će mu biti fokus u radu. Radi se o programima ranog otkrivanja i prevencije raka, brige o mentalnom zdravlju u zajednici te poboljšanju skrbi za starije sugrađane. Kolarić je i ranije bio zaposlenik Zavoda, a donedavno je vodio Službu za javnozdravstvenu gerontologiju.

 

“Štampar” dobio novog ravnatelja: Kaže da će se zalagati za bolju skrb za starije
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap