Srbin zatražio izmjenu datuma rođenja: “U ime svih koji ne žele u mirovinu”

Josip Mihaljević
11. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Bogati srpski poduzetnik Bogoljub Karić podnio je službeni zahtjev za promjenu godine rođenja. Napravio je to na 65. rođendan, kada većina ljudi po sili zakona mora u mirovinu, a upravo iz razloga što ne želi u mirovinu – od države traži da ga “pomladi” za punih 20 godina.

bogoljub karić

Foto: Bogoljub Karić | Youtube screenshot

Bogoljub Karić, član nekada najbogatije obitelji iz Srbije, podnio je službeni zahtjev za promjenom godine rođenja. Napravio je to na svoj 65. rođendan i od države traži da mu utvrde kako je rođen 17. siječnja 1974., a ne 17. siječnja 1954. godine kada je uistinu rođen.

Zakoni o mirovinskom osiguranju u bivšim državama SFRJ nalažu kako se sa 65 godina na leđima mora u mirovinu, a Karić poručuje kako zahtjev podnosi u ime svih koji se bez obzira na godište osjećaju sposobnima da rade i budu posvećeni obitelji i društvu.

Novi Zakon o radu: U mirovinu više nećemo ići "automatski" sa 65 godina!

“Ovo je u ime svih koji ne žele da se umirove i budu na teretu proračunu Republike Srbije, Fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja i Fondu zdravstvenog osiguranja, koji ne žele prava iz tih fondova, da ne bi umanjili sredstva koja bi pripala drugim ljudima, kojima su stvarno potrebna”, objasnio je Karić.

Čovjek nikada nije star, dok se osjeća mladim, poručuje Karić i dodaje da nitko osim Boga ne određuje do kada ćemo biti na ovom svijetu i do kada ćemo raditi i stvarati. Također je poručio da se zakonske odredbe, poput sporne da 65 godina života u većini slučajeva znači automatska mirovina, moraju mijenjati.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap