Splitski umirovljenici i ove će godine dobiti božićnice, i to veće nego lani!

Jasmina Grgurić Zanze
13. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Da će svojim umirovljenim građanima i socijalno ugroženim osobama i ove godine isplatiti božićnice, objavio je jučer na svojim službenim stranicama i Grad Split. Iznosi su ove godine veći nego lani, a pravo će ostvariti oko šest tisuća osoba.

Foto: srednja.hr

Splitski umirovljenici s najmanjim primanjima dobit će božićnicu od 500 kuna.

Božićnica će se od danas isplaćivati umirovljenicima s ukupnim prihodima do dvije tisuće kuna, a koji od Grada Splita ostvaruju pravo na potporu u sklopu projekta „Moj zlatni Split.“ Novčani će im iznosi biti dodijeljeni na istoimenu karticu.

Više od sto gradova i općina isplatiti će božićnice svojim umirovljenicima

Najveći iznos od 500 kuna dobit će oni s ukupnim prihodima do 900 kuna. Po 400 kuna novčane pomoći za blagdane osigurano je za umirovljenike s prihodima od 900 do 1.500 kuna, dok po 300 kuna ide onima s prihodom do 2.000 kuna.

Pravo na božićnicu u iznosu od 300 kuna mogu ostvariti i umirovljenici mlađi od 60 godina, čija mirovina iznosi do 2.000 kuna.

Do sada su božićnice bile u rasponu od 150 do 300 kuna, a također je povećan i iznos za korisnike osobne invalidnine Centra za socijalnu skrb sa 200 na 300 kuna. Nova kategorija korisnika su korisnici zajamčene minimalne naknade koji imaju rješenje Centra.

Više  programu “Moj zlatni Split” sa starije osobe možete pročitati OVDJE.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap