Splitska baka Livija (83) šminkom pokorila modni svijet i pokrenula biznis

Jasmina Grgurić
18. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Za novi početak nikada nije kasno. Zna to dobro i splitska baka Livija Mulac koja je u 83. godini života pokrenula biznis – plasirala vlastitu liniju umjetnih trepavica. Modno osviještena nona postala je svjetski poznata kada se prije četiri godine Internetom proširila njezina slika prije i poslije šminkanja – djelo ruku njezine unuke, vizažistice Tee Flego. Priča je dospjela na stranice najpoznatijih svjetskih medija.

Baka Livija Mulac (83) iz Splita osvojila modni svijet (Snimak zaslona/RTL)

Splitska baka Livija Mulac ima 83 godine i nedavno je pokrenula vlastiti posao – liniju umjetnih trepavica koje izrađuje zajedno s unukom. No, vremešna nona u modnom svijetu nije postala poznata tek sada, nego prije četiri godine kada su njezine fotografije prije i poslije šminkanja prenijeli brojni svjetski mediji.

“Moja avantura tek sada počinje” – kaže za RTL baka Livija.

Unuka svoju baku šminka još od djetinjstva.

“Bila je moj pokusni kunić od moje pete, šeste godine kao i moje tete, susjedi i svi ostali na kojima sam vježbala” – kaže njezina unuka, vizažistica Tea Flego.

Priča je stekla globalnu slavu kada je unuka objavila video snimku šminkanja bake. Naime, fotografiju bake Livije ukrao je poznati svjetski make up umjetnik i potpisao je kao svoju.

“Krenuli su razni napadi, priča se dodatno proširila po Internetu. Prvo sam bila ljuta, a poslije zahvalna što je tako ispalo. Dobra reklama. Priču su prenijeli Huffington Post, New York Times, New York Post, Mirror, The Sun… i evo zadnji i Vogue. Dalje od toga ne možemo” – zadovoljna je unuka.

Veza mlade umjetnice s bakom neraskidiva je.

“Ona mi je sve. Cijeli život sam s njom, od djetinjstva, odgajala sam se s njom, živjela sam s njom. Naša veza nije samo šminka” – zaključuje Tea.

A sada ih povezuje i novi zajednički posao linije umjetnih trepavica.

Splitska baka Livija (83) šminkom pokorila modni svijet i pokrenula biznis
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap