Slučaj hrvatskog pravosuđa: Umirovljenik oslobođen krivnje, ali nakon šest godina ipak čeka novo suđenje

Luka Kalac
25. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Još jedan bizaran slučaj hrvatskog pravosuđa dogodio se umirovljeniku. Njega se tereti da je neovlašteno prodavao duhan u Novom Virju u periodu od rujna do studenog 2018. godine, no zbog nedostatka dokaza, oslobođen je krivnje. Uslijedila je žalba Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici zbog čega, nakon višegodišnjeg trajanja spora, 67-godišnjak čeka ponovno suđenje.

Policija zaplijenila duhan u crnoj vreći.

Duhan | Foto: Policijska uprava istarska

Pravosudnoj trakavici u koju je upleten muškarac iz Podravine ne vidi se kraj. Sve je započelo još 2018. godine kada je 67-godišnjak, od rujna do studenog te godine neovlašteno prodavao duhan.

Općinski sud u Koprivnici je oslobodio krivnje umirovljenika kojeg se teretilo da u Novom Virju neovlašteno prodavao duhan. Ipak, uslijedila je žalba Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici. Inače, umirovljenik je oslobođen krivnje na Općinskom sudu u Koprivnici jer je utvrđeno kako nema dokaza da je upravo on počinio kazneno djelo iz optužnice. Ti argumenti nisu bili prihvaćeni na Županijskom sudu u Šibeniku pa je presuda ukinuta i predmet je vraćen na ponovno suđenje.

Nakon višegodišnjeg trajanja spora, ovaj umirovljenik čeka novo suđenje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap