Slovensku vladu trese afera, a u njenom centru je nova predsjednica Demokratske stranke umirovljenika

Josip Mihaljević
1. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Nova predsjednica slovenske umirovljeničke stranke (DESUS) stranku je preuzela početkom godine od Karla Erjavca, a sada je u fokusu afere koja bi mogla pošteno zaljuljati slovensku vladu.

janša

Foto: Janez Janša | Youtube screenshot

Početkom godine slovensku stranku umirovljenika DESUS preuzela je Aleksandra Pivec i to nakon što je na skupštini članova izrečeno nepovjerenje dugogodišnjem šefu stranke Karlu Erjavcu.

Pivac je ovih dana u središtu afere koja trese slovensku vladu, piše N1. Slovenska je televizija prije dva dana objavila dokumentarnu reportažu u kojoj navode da postoje dokazi kako ministrica Pivec kombinirala službene posjete na terenu s osobnom koristi te da je nedavno boravila na slovenskom primorju s dvojicom sinova – pri čemu su neki računi plaćeni iz općinskih sredstava.

“Ako su optužbe na njezin račun točne, to će predstavljati velik teret pri daljnjem vođenju stranke”, kazao je jučer predsjednik Zastupničkog kluba Demokratske stranke umirovljenika Franc Jurša.

Nakon što je Pivec preuzela DESUS i nakon ostavke bivšeg slovenskog premijera Marjana Šareca, Pivac je ušla u novu vladajuću koaliciju koju vodi Janez Janša, a time je nažuljala dio članstva stranke koji smatraju da je Janšina koalicija previše desno. U zadnje vrijeme članstvo kritizira Aleksandru Pivac, neki regionalni odbori otkazali su poslušnost.

Slovensku vladu trese afera, a u njenom centru je nova predsjednica Demokratske stranke umirovljenika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap