Slomljeno srce: Osječani nakon 60 godina suživota preminuli u razmaku od sat vremena

Josip Mihaljević
21. prosinca 2018.
Novosti
A- A+

Englezi imaju riječ bittersweet, koja označava onaj specifični osjećaj kada je nešto i tragično i predivno u isto vrijeme. Osječki supružnici Franjo i Julijana Majer zajedno su živjeli proteklih 60 godina, a umrli su istog dana, u razmaku manjem od sat vremena. Takozvani sindrom slomljenog srca…

ljubav

Foto: Pexels

Glas Slavonije piše kako je smrt osječkih supružnika, Franje (86) i Julijane (79) Majer dokaz kako je doista moguće umrijeti od tuge.

Oni su nakon 60 godina zajedničkog života preminuli prošloga tjedna istoga dana, u razmaku od nešto više od sat vremena. I to na istom mjestu – u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Njihov sin Zvonko izjavio je novinarima kako izgleda da je njihova ljubav bila jača od smrti. Pojasnio je kako se njegovi roditelji nikada nisu razdvajali, a upoznali su se kao djeca dok su radili na polju. I kada su ih životne okolnosti natjerale na rad u Njemačkoj, i tamo su skupa otišli. Ne samo to, zajedno su radili i u Iraku, a nerazdvojni su bili i kada su se vratili u rodni Osijek.

Sin je izdvojio je jedan posebno sentimentalan i tugaljiv detalj od prije godinu dana. Naime, Franjo je već pokazivao znakove demencije, ponekad nije prepoznavao svoju suprugu – i u jednom takvom momentu – zaprosio ju je po drugi put!

“Bili su razdvojeni dvadesetak dana, no sudbina je htjela da se majka vrati u bolnicu. Za njom je pod velikom temperaturom ondje prebačen i otac koji je prvi i preminuo. Kada smo došli pred Klinički zavod za patologiju i sudsku medicinu, liječnik nam je javio da je preiminula i majka”, ispričao je sin pokojnog bračnog para.

Copy link
Powered by Social Snap