Slavnom boksaču nude pola milijarde kuna za povratak iz mirovine

Josip Mihaljević
28. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Institucija u svijetu boksa Vladimir Kličko mogao bi se vratiti iz mirovine. Kompanija DAZN, koja je u relativno kratkom vremenu potegnula veliki utjecaj u svijetu boksa, spremila mu je ugovor od 60 milijuna funti za povratak iz mirovine.

vladimir kličko

Foto: Vladimir Kličko se umirovio 2017., a već ga žele nazad | Youtube screenshot

Jedan od najpoznatijih boksača današnjice Vladimir Kličko umirovio se 2017. nakon što je prvi put doživio dva uzastopna poraza u karijeri. Iskusni 43-godišnjak svoj je dugogodišnji tron prepustio mlađim lavovima.

Karijeru je završio s 64 pobjede u 69 profesionalnih mečeva, a 53 je završio nokautom.

Međutim, nova kompanija u svijetu boksa ga želi gledati natrag u ringu, a ponudili su mu sulud iznos od 60 milijuna funti, odnosno 520 milijuna kuna.

Primjera radi, umirovljenici s najnižim mirovinama će od 1. srpnja dobiti 3,13 posto veće mirovine. Vlada će za to iskeširati 150 milijuna kuna. Kada bi Kličkova “ponuda” išla umirovljenicima, mirovina bi im narasla za deset, a ne tri posto.

Otkako se Kličko umirovio, boks je dobio novu zvijezdu u 33-godišnjem Deontayu Wilderu, a DAZN želi upravo njega upariti s bivšim prvakom Kličkom.

Cijelu priču potvrdio je Kličkov menadžer Tom Loeffer:

“Kompanija bi mu ponudila hrpu love. Vladimir je jedan od onih brendova koje fanovi žele vidjeti opet. I ja bi ga htio vidjeti opet”, kazao je Sirius XM radiju.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap