Skupa greška: Umirovljenik tražio kredit preko Facebooka, ostao bez novca

Josip Mihaljević
8. studenoga 2021.
Novosti
A- A+

Policija je izvijestila o slučaju prijevare umirovljenika koji je ostao bez više od šest tisuća kuna dok je tražio kredit preko Facebooka. Dodali su i zgodan savjet kako prepoznati potencijalne prevarante.

fb

foto: Unsplash

Umirovljenik (68) iz Slavonskog Broda izgubio je preko šest tisuća kuna na internetskoj prijevari dok je preko Facebooka pokušao podići kredit u iznosu od 20 tisuća kuna, javlja tamošnja policija. On je u petak policiji prijavio kazneno djelo prijevare i opisao što se točno dogodilo. Sredinom listopada je putem elektroničke pošte zatražio brzi kredit u iznosu iznad 20 tisuća kuna, na što mu je odgovoreno da u dva navrata mora uplatiti iznos iznad šest tisuća kuna, što je i učinio, a nakon čega će mu biti uplaćen traženi iznos kredita.

Do danas mu nikakav novac nije sjeo na račun, niti je dobio povrat sredstava koje je poslao prevarantima. Iz policije javljajju kako će nastaviti kriminalističko istraživanje u cilju otkrivanja počinitelja, ali dodaju i zgodan savjet za ostale građane kako ne bi upali u istu situaciju.

“Internet i Facebook puni su oglasa “Brzi krediti”, “Krediti-pozajmice”, “Kredit na karticu – isplata odmah” i sličnih. Nipošto ne nasjedajte na te ponude!

Ako baš morate tražiti novac po Facebooku, odmah pogledajte je li ta tvrtka u Sudskom registru i na popisu kreditnih posrednika Ministarstva financija, dodatno provjerite i proučite komentare, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom – prijavite policiji. HNB upozorava da pripazite komu se obraćate za financijsku pomoći  s kime sklapate ugovorne odnose te pod kojim uvjetima”, poručili su iz PU brodsko-posavske.

Skupa greška: Umirovljenik tražio kredit preko Facebooka, ostao bez novca
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap