Škoro otkrio što misli o povlaštenim mirovinama i tko mu je uzor

Jasmina Grgurić
17. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Predsjednički kandidati nisu nevoljni sudjelovati samo u televizijskim sučeljavanjima, nego im jača strana nije ni odgovaranje na medijske upite s istim ciljem. Većina njih nije odgovorila ni portalu Mirovina.hr, a sličnu muku muče i ostali mediji. Ipak, Miroslav Škoro za jedan je otkrio svoje planove.

miroslav škoro profesor

Foto: Miroslav Škoro | Youtube screenshot

Iz odbijanja predizbornih sučeljavanja i ignoriranja upita medija dobivamo vrlo širok uvid u ponašanje vodećih predsjedničkih kandidata koji bi ne samo u zemlji, nego i svijetu, trebali zastupati interese naroda. Ipak, isti taj narod ignoriraju tako da odbijaju dati odgovore o svojim stavovima i brojnim pitanjima koja su istom tom narodu itekako važna. Naravno, sve to uz puno predomišljanja i izmotavanja. No, za nadati se da se s jednakim metodama neće odnositi i prema svojim “realnim” predizbornim obećanjima.

mamic jezerinac
HZMO objavio iznose povlaštenih mirovina, jedan biskup prima više od Gotovine

Osjetio je to i T portal kojemu su Kolinda Grabar Kitarović, Zoran Milanović i Mislav Kolakušić odbili odgovoriti na set od sedam blic pitanja. Jedini koji je pristao jest Miroslav Škoro.

Škoro je pritom rekao da će do kraja mandata narod imati puno veći utjecaj na političke procese. Politiku planira maknuti iz gospodarstva i sudstva, a otkrio je i da mu je uzor kao vođa Blago Zadro, jedan od najvećih junaka Domovinskog rata.

Najvećim problemom hrvatskog društva Škoro smatra nepravdu, a prvu zemlju koju bi posjetio kao predsjednik je – Bosna i Hercegovina.

Odgovorio je i na pitanje komu bi kao predsjednik dao povlaštenu mirovinu.

“Prvo bih utvrdio tko sve ima povlaštenu mirovinu i jesu li ju svi ti ljudi zaslužili svojim angažmanom u društvu. Tek bih onda eventualno počeo razmišljati o novim povlaštenim mirovinama, ali samo za one koji ih doista zavrjeđuju svojim doprinosom hrvatskom društvu” – rekao je za T portal Miroslav Škoro.

Također, smatra kako ne treba ukinuti financiranje Crkve iz državnog proračuna. Na pitanje o zaštiti okoliša otkrio je da je kupio još jedan vinograd i time spasio tu zemlju da ne zaraste u korov.

Škoro otkrio što misli o povlaštenim mirovinama i tko mu je uzor
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap