Škorino ministarstvo sreće: Tijelo koje će nas činiti zadovoljnima i s praznim novčanikom

Jasmina Grgurić Zanze
6. lipnja 2020.
Novosti
A- A+

Postane li premijer, Miroslav Škoro osnovat će ministarstvo sreće. Osnivanje državnog tijela za poboljšanje kvalitete života i zadovoljstva građana, stvarni je dio programa Domovinskog pokreta. Na njegovu čelu nalazila bi se Anita Freimann, profesorica na osječkom Ekonomskom fakultetu koja je sama doktorirala upravo – ekonomiju sreće.

Ilustracija: Pixabay

Domovinski pokret Miroslava Škore po dolasku na vlast kao dio svog programa planira osnovati državno tijelo za poboljšanje kvalitete, zadovoljstva i sreće građana, svojevrsno – ministarstvo sreće. Ministarstvom sreće upravljala bi Anita Freimann, profesorica na osječkom Ekonomskom fakultetu koja je sama doktorirala upravo – ekonomiju sreće.

“Spoj je to ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina. Ministarstva sreće već postoje, primjerice u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi… Konkretno, jedna od glavnih značajki tog tijela, bilo da se ono zvalo ministarstvo sreće ili zadovoljstva, bilo da to na kraju bude agencija, jest da onemogućuje odluke koje smanjuju kvalitetu života – kazala je potencijalna ministrica sreće, Anita Freimann za Večernji list.

Stranka umirovljenika, koja na izbore ide sa Škorom, zabunom nam je poslala prepisku sa SDP-om

Svrha je da građani izraze mišljenje slažu li se oni s određenim političkim odlukama ili ne, primjerice da se u njihovom naselju otvori tvornica. Javne rasprave i referendumi služili bi za izražavanje volje i odlučivanje samih stanovnika. Predviđena je i analiza kvalitete života, a građane bi se pitalo i koliko su zadovoljni odnosima s ljudima, zaposlenjem…

Svrha je otkriti u kojim je područjima Hrvatske kvaliteta života najmanja kako bi se buduće politike temeljile upravo na rezultatima takvih istraživanja.

Javnost s njima treba biti upoznata putem medija, kao i kroz sve razine obrazovanja. Politika treba i mora biti sprega onih koji donose odluke, kao i onih koji posljedice tih odluka najviše osjete, a to su upravo građani – kažu u Domovinskom pokretu.

Škorino ministarstvo sreće: Tijelo koje će nas činiti zadovoljnima i s praznim novčanikom
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap