Skelar Emil je 25 godina povezivao otok s kopnom, a sada odlazi u mirovinu

Ana Kanazir
4. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Emil Čor je skelar koji je 25 godina povezivao jedini naseljeni riječni otok s kopnom, a sada, teška srca, odlazi u mirovinu. Radio je po svim vremenskim uvjetima, a svoj posao voli i teško mu se rastati od njega, ali godine ipak rade svoje.

Skelar Emil na skeli

Skelar Emil | foto: Screenshot Danas.hr

Emila znaju i vole svi u Križnici i kažu kako je nezamjenjiv. Ipak, njegov radni vijek je završio pa je vrijeme da skelar Emil ode u mirovinu, a da na njegovo mjesto dođe netko novi, otkriva Kristina Čirjak u prilogu za danas.hr.

Rad u svim uvjetima

Skela ide svakih sat vremena, a nakon toga je jedina opcija pješačenje drvenim mostom. Upravo se Emil brine da 70 stanovnika Križnice, ali i turisti i ribiči dođu bez problema na svoje odredište.

– Kiša, snijeg dok je, voda dok je velika, pa dok je velika velika, morate doći malo prije tu morate čistiti skelu, pripremiti jer ljudi odavde idu na posao, rekao je Emil i dodao kako bi najradije ostao na svojem radnom mjestu.

Dolazi nova skela i novi skelar

Rastanak nije težak samo za njega, već i za stanovnike koji ga svi vole i poznaju.

– On je maher stari, budemo vidili kako bude. Bude se netko naučio, ali je on stari lav, ali zaslužio je, neka doma malo dela, otkrio je stanovnik Križnice Josip Pintarić za Danas.hr.

Ipak, s Emilom u mirovinu ide i skela jer stiže nova i modernija na kojoj će ploviti više automobila. Osim toga, naslijedit će ga i novi skelar, vjerojatno će to biti Željko Vučeta.

Skelar Emil na skeli
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap