Škare Ožbolt: Svi zagrebački umirovljenici dobit će “Zagrebačku karticu” iliti 500 kuna mjesečno

Josip Mihaljević
12. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Kandidatkinja za zagrebačku gradonačelnicu Vesna Škare Ožbolt vrlo je rano ušla u kampanju pa su je glasači nagradili s 9,6 posto podrške na prvoj većoj predizbornoj anketi. Za sve umirovljenike u Zagrebu namijenila je uvođenje “Zagrebačke kartice” putem koje će umirovljenici svakog mjeseca dobiti 500 kuna za posebnu namjenu.

Foto: Press

Vesna Škare Ožbolt objavila je na svojoj Facebook stranici dio programa za umirovljenike u kojem najavljuje uvođenje “Zagrebačke kartice” za sve umirovljenike. Umirovljenici bi svakoga mjeseca iz gradskog proračuna dobili 500 kuna, ali ta bi sredstva morali trošiti namjenski.

“Zagrebački umirovljenik će i gradskog proračuna mjesečno na karticu dobiti 500 kuna koje će moći taj mjesec koristiti isključivo na kulturu, sport i usluge zagrebačkih obrtnika kao i na dio troškova komunalnih usluga”, objašnjava Škare Ožbolt.

Kazališta, galerije, muzeji, sportske manifestacije, sve će to biti pokriveno “Zagrebačkom karticom”. Zagrebačka kartica pogurala bi i obrtnike, a umirovljenici bi primjerice sredstva mogli koristiti za odlazak kod frizera, brijača, postolara, krojača…

[RAZGOVOR] Vesna Škare Ožbolt: "Sa mnom na čelu grada umirovljenici se neće osjećati odbačenima!"

“Mjesečni odlazak u kazalište, muzej koji su u vlasništvu grada imat će veliku korist za te institucije, ali i za zagrebačke umirovljenike. Grad će na taj način potaknuti da umirovljenici kvalitetnije žive, obrtnici imaju posla kao i kulturni i sportski radnici, a Zagreb ima zadovoljne građane”, napisala je Škare Ožbolt.

Dodaje kako će “Zagrebačka kartica” potaknuti ponovni razvoj obrtništva, povećati interes za kulturu te da će se većina tog novca vratiti u gradsku blagajnu.

DIO PROGRAMA ZA UMIROVLJENIKE- ZAGREBAČKA KARTICA

Jedna od mjera za naše sugrađane treće životne dobi biti će tzv,…

Posted by Vesna Škare Ožbolt on Thursday, 11 March 2021

 

Škare Ožbolt: Svi zagrebački umirovljenici dobit će “Zagrebačku karticu” iliti 500 kuna mjesečno
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap