Sjećate li se ovog legendardnog mobitela? Neuništiva Nokia i dalje budi nostalgiju

Matej Markovinović
26. lipnja 2022.
Novosti
A- A+

Nokia 3310 predstavljena je 2000. godine kao nasljednik popularne Nokije 3210. Riječ je o mobitelu koji se prodao u više od 126 milijuna primjeraka diljem svijeta te koji je postao svojevrsni simbol izdržljivih elektroničkih uređaja.

Foto: Pixabay

Prvog rujna 2000. godine, predstavljena je Nokia 3310, mobitel koji je u kratko vrijeme osvojio svijet, što dokazuje činjenica da je prodan u vrtoglavih 126 milijuna primjeraka.

Nokia 3310 prodavala se po cijeni od oko 1.300 kuna, što bi u današnje vrijeme iznosilo skoro 2.000 kuna. Dakle, tada je bilo riječ o nešto skupljem mobitelu, no neminovno je da su ga apsolutno svi htjeli imati.

Razlog tome svakako je ikonični dizajn, koji se pokazao izuzetno izdržljivim. Štoviše, Nokia 3310 bila je toliko izdržljiva, da je to postala svojevrsna internetska šala na koju se može naići dan danas surfajući raznoraznim društvenim mrežama i internetskim forumima.

Neki su čak otišli korak dalje s testovima izdržljivosti te su provjerili hoće li Nokia 3310 izdržati nalet metka. Kao što bi mnogi očekivali, ispostavilo se da je Nokijin “terminator od mobitela” otporan i na metke.

Screenshot: YouTube/GizmoSlip

No, izuzev izdržljivosti, Nokia 3310 pružila je tadašnjim korisnicima štošta toga. Tako je, primjerice, bilo moguće stavljati dodatne ukrasne maskice, imala je kalkulator, jednostavno sučelje, glasovne komande i zbirku popularnih mobilnih igrica kao što su “zmijice”.

Ako vam ovo sve budi nostalgiju, dobra je vijest da je Nokia 2017. godine predstavila novu, moderniju verziju Nokije 3310, koja dolazi s nešto većim ekranom u boji te stražnjom kamerom. Riječ je o pravom nasljedniku stare “cigle”, koju je moguće kupiti za manje od 500 kuna u trgovinama tehničke opreme.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap