Silvano Hrelja odlazi s mjesta predsjednika HSU-a!

Josip Mihaljević
7. rujna 2020.
Novosti
A- A+

Na stranicama Hrvatske stranke umirovljenika osvanulo je oproštajno pismo Silvana Hrelje koji je odlučio da se neće kandidirati na unutarstranačkim izborima.

Silvano Hrelja gostovao je u našem podcastu | foto: mirovina.hr

Danas je u Zagrebu održana sjednica Predsjedništva HSU-a na kojoj je dugogodišnji predsjednik Silvano Hrelja obznanio da se neće kandidirati na predstojećim unutarstranačkim izborima.

“Odbijanje kandidature zapravo je svojevrsna ostavka, ali s namjerom da bude odgovoran prema funkciji odlučio se za ovaj “otkazni rok” do skupštine kako bi vodio sve potrebne procedure. Izborna skupština predviđena je za početak prosinca, a kandidati bi trebali poznati do kraja rujna”, objavljuje HSU na svojoj Facebook stranici.

Oproštajno pismo Silvana Hrelje

Hrelja: "Ono što je HSU ranije ostvario, ljudi su već zaboravili"

U nastavku u cijelosti prenosimo oproštajno pismo uskoro bivšeg predsjednika HSU-a:

“Poštovane članice i članovi Hrvatske stranke umirovljenika,

ima već 12 godina da se družimo, slažemo, borimo i održavamo na parlamentarnom životu ovo naše malo čudo koje će sljedeće godine napuniti 25 godina od osnutka i 18 godina, punoljetnost parlamentarnog života.

Smatram da je naša stranka u tom razdoblju unatoč svim preprekama i teškoćama koje su dolazile izvana, ali i iznutra svojim djelovanjem jasno prepoznata kao najkompetentnija i najuspješnija stranka u zastupanju sadašnjih i budućih umirovljenika.

Znam da sam značajni dio sebe ugradio u sve rezultate stranke, sudionik sam svih njezinih uspona i padova i očuvanja parlamentarnog statusa. Većem broju kolegica i kolega kao i javnosti rezultati se počinju podrazumijevati, stvaraju se sve veći apetit, i kolektivni i osobni. Stvara se i zločesto promovira potpuno pogrešan dojam da je jedan čovjek, Silvano Hrelja, kriv i odgovoran za sve nedaće umirovljenika. Događa se to dijelom zbog želje za političkim djelovanjem umirovljeničkih udruga i dijelom zbog ambicija nezadovoljnika u stranci koji otvoreno koketiraju s rušilačkim naporima udruga i marginalnim umirovljeničkim političkim strankama. Svemu navedenome ide u prilog i aktivacija davno otpisanih umirovljenih stranačkih aktivista.

Takva atmosfera u stranci je atmosfera destrukcije i samouništenja. U drugi plan padaju interesi radnika i umirovljenika, ideje, projekti, zakonska rješenja.

Kratko rečeno, stranka je ušla u retrogradne procese i dominira stav protiv svega, a naročito predsjednika stranke. Odlučio sam tome stati na kraj i svojoj voljenoj stranci omogućiti da na predstojećoj izbornoj skupštini glasaju ZA, a ne PROTIV.  ZA najbolje kandidate, ZA one koji su radišni, pametni, dobronamjerni i vjeruju u opstanak i napredak HSU-a.

Stoga molim sve članice i članove stranke, temeljne  i županijske organizacije HSU-a da MENE NE KANDIDIRAJU ni za jednu stranačku funkciju. Sve vas molim da poštujete moju odluku bez pitanja „zašto?“. To vas najljubaznije kao kolegice i kolege molim.

Ostajem član HSU-a, vaš zastupnik, vaša riječ, vaša ruka, vaša dijamantna oštrica i gorljivi parlamentarac.

Kao odgovoran čovjek, odradit ću organizaciju Izborne skupštine uz pomoć vas, Predsjedništva i Središnjega odbora na najbolji mogući način vodeći računa i o obavezama koje nam nameće pandemija Covid-19. Na taj ću način dostojanstveno završiti svoj treći mandat na čelu HSU-a.

Novo rukovodstvo stranke na raspolaganju će imati sve moje znanje, iskustvo i vještine u funkciji napretka stranke i dobrobiti svih građana.

Srdačno vaš,

Silvano Hrelja”