Sezona kupanja počinje, donosimo listu cijena za umirovljenike u istočnoj i sjevernoj Hrvatskoj

Josip Mihaljević
9. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Ljeto je pred vratima i počinje sezona kupanja. Mnogi si ne mogu priuštiti odlazak na more, ali utjehu mogu potražiti u obližnjim bazenima ili toplicama. Pronašli smo neke bazene, toplice i vodene parkove koji imaju umirovljenički popust.

bazeni

Foto: Ilustracija | Pixabay

Ovaj tekst može poslužiti kao vodič za umirovljeničke popuste na raznim bazenima, vodenim parkovima i toplicama u istočnoj i sjevernoj Hrvatskoj. Naravno, tu nisu nabrojani svi takvi objekti, a brojni niti nemaju nekakav posebni popust za umirovljenike. Cijene dnevnih karata variraju od 8 do 40 kuna.

Istočna Hrvatska

bazen
Počinje sezona kupanja na bazenima, karte za umirovljenike po povoljnijoj cijeni

Vruća slavonska ljeta mogu biti stvarno nepodnošljiva. Vremenska prognoza za Osijek već bi se sljedećeg tjedna trebala popeti na čak 35°C

Kao i uvijek, građani će se moći barem malo ohladiti na bazenima, a oni s malo dubljim džepom bi mogli posjetiti i neke toplice.

Na lijevoj obali Drave, u Osijeku,  nalazi se Rekreacijski centar Copacabana. Vrata će otvoriti 15. lipnja., a tog će dana ulaz za sve posjetitelje biti besplatan. Iako nemaju poseban popust za umirovljenike, dnevna ulaznica za odrasle iznosi samo 8 kuna, dok je dnevna ulaznica za invalide uz predočenje članske iskaznice samo 3 kune.

U Gradskim bazenima vrata su otvorena tijekom cijele godine, a ulaznica za umirovljenike je 15 kuna.

Nedavno obnovljene Bizovačke toplice “Aquapolis” već su otvorile sezonu kupanja. Umirovljenici će za dnevnu ulaznicu iskeširati 40 kuna radnim dano, a 50 kuna vikendom.

U Daruvaru se nalazi termalni vodeni park “Aqua Balissea”. Cijene za umirovljenike su nešto fleksibilnije. Za one koji žele doći na tri sata, ulaz će platiti 25 kuna. Šest sati koštat će 35 kuna, a dnevna ulaznica iznosi 40 kuna. 

Dodatni bogat sadržaj poput masaža ili korištenja saune se posebno naplaćuje.

daruvar toplice

Foto: FB stranica Termalni vodeni park Aquae Balissae Daruvar

Sjeverna Hrvatska

ljeto
Ljeto dolazi: Deset mjera zaštite za starije osobe na plus 30°C

Sjeverno od Zagreba nalazi se pregršt toplica, mnoge od kojih slove među najboljima u Hrvatskoj. Jedne od njih su svakako Terme Sveti Martin. Umirovljenici će za ulaz u Aquapark iskeširati 40 kuna, ulaz u ljekovito termalno kupalište iznosi 38 kuna.

U Varaždinskim toplicama, ulaz na Bazene Minerve umirovljenike će doći 30 kuna radnim danom i 35 kuna vikendima i blagdanima.U varaždinskim Gradskim bazenima, dnevna ulaznica za umirovljenike iznosi 28 kuna, a poludnevna 20 kuna.

Naravno, to nisu svi bazeni u Hrvatskoj koji imaju popuste za umirovljenike. Ali cijene nam se ne čine osobito skupima, pogotovo jer je riječ o dnevnim ulaznicama gdje možete provesti čitav dan. Tu su naravno i manji lokalni gradski bazeni, a cijena ulaznice za umirovljenike se kreće od 5 do 20 kuna

sv martin bazen

Foto: FB stranica LifeClass Terme Sveti Martin

Copy link
Powered by Social Snap