Šest živućih generacija jedne obitelji: Bila je jedina prapraprabaka na najvećem europskom otoku

Luka Kalac
20. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Mali podsjetnik na stara vremena odveo nas je u zlatno doba televizije. Riječ je o BBC-jevoj emisiji ‘Record Breakers’ u kojoj je 1980. godine predstavljeno šest živućih generacija jedne obitelji. Tada je 95-godišnja gospođa Violet Lewis bila jedna od rijetkih osoba koja je imala priliku upoznati svog praprapraunuka. U emisiji se našalila i rekla da i dalje pokušava sama sebi razjasniti da je to doživjela.

Voditelj BBC-ove emisije 'Record Breakers' Roy Castle i gospođa Violet Lewis koja je šukun-šukunbaka. Šest generacija unutar jedne obitelji.

BBC-jeva emisija ‘Record Breakers’ | Foto: Screenshot YouTube / BBC

Poznato je da se kvalitetne stvari žive neovisno o aktualnim trendovima, točnije rečeno, ne izlaze iz mode. Upravo se to dogodilo s jednim video isječkom iz britanskog televizijskog showa za ‘Record Breakers’ čija su primarna tema svjetski rekordi. Izvorno ju je predstavio Roy Castle s osnivačima Guinnessove knjige rekorda, braćom blizancima, Norrisom i Rossom McWhirterom.

U tom showu je predstavljena priča koja obuhvaća šest živućih generacija jedne obitelji. Voditelj Roy Castle je tom prilikom upoznao tada jedinu živuću prapraprabaku u Velikoj Britaniji. Riječ je o gospođi Violet Lewis iz Southamptona koja je rođena 12. lipnja 1885. godine i u vrijeme snimanja imala je 95 godina.

Šest živućih generacija jedne obitelji

Nakon nje, predstavljena je žena koja se udala za sina gospođe Violet Lewis koja je tada imala 79 godina. Rodila je dvije djevojčice i dva dječaka. Jedna od te dvije kćeri, Edna Violet Doris, također je bila u emisiji. Ona se udala za gospodina Bastina s kojim je dobila tri djevojčice, od kojih je jedna od njih, Pauline Winifred, bila predstavljena kao pripadnica još jedne generacije ove obitelji. Nju je oženio Peter Ward s kojim je dobila dvije kćeri i dva sina. Mandy je jedna od njih koja se kasnije udala za Perryja Bogginsa s kojim je dobila sina Phillipa Petera u svibnju 1980. godine.

Rođenjem Phillipa Petera, prema riječima voditelja, Violet Lewis je tada postala jedina Britanka za koju znaju da je doživjela rođenje praprapraunuka. Svoju sreću nije skrila ponosna Violet Lewis koja je rekla voditelju da je izuzetno ponosna na to. U razgovoru s njom zahvalio joj je što su došli čak iz Southamptona kako bi predstavili tu zanimljivu priču.

'Lovac' objavio međugeneracijski selfi, od praunuka do prabake!

Prapraprabaka isprva nije mogla vjerovati da je to doživjela

Na voditeljevo pitanje kakav je osjećaj biti prapraprabaka, Violet Lewis mu je odgovorila kako je to jedva sama uspjela shvatiti. U nastavku se našalila i rekla kako su mlađe generacije u njenoj obitelji ponekad pretjerano uzbuđene. O svom praprapraunuku imala je samo lijepe riječi te je poručila kako je on prekrasan mali dječak.

Kada je maleni Phillip Peter uhvatio voditelja za prst, Castle se našalio i rekao kako ima čelični stisak. Nekada maleni Phillip peter danas je odrastao čovjek i u svibnju ove godine će napuniti 43 godine.

Podsjećamo kako je ovaj video isječak preuzet iz ‘Record Breakersa’, izvorno emitiran na programu BBC One, u srijedu 19. studenog 1980. godine. Isječak možete pogledati u videu ispod.

@bestmomentsofinteverview In 1980 – this lady was the only Great Great Great Granny in the UK. #foryou #foryoupage #fy #fyp #greatgreatgrandma #greatgreatgreatgrandma #generation #generations ♬ original sound – bestmomentsofinterviews

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap