Šefica liječničkog sindikata rekla kako štrajk zasad ipak neće biti potreban

Ana Kanazir
23. veljače 2024.
Novosti
A- A+

Jučer su predstavljeni koeficijenti za obračun plaća, a slijedom toga se javnosti obratila i predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić koja je rekla kako uredbe o koeficijentu idu u dobrom smjeru, ali i kako ako se tako nastavi neće biti potreban štrajk. Ipak, najavila da je potrebno još truda da zdravstvo funkcionira kako treba.

Liječnici u kutama i medicinske sestre odlaze iz hodnika

Liječnici | Foto: Unsplash

Liječnici su nedavno najavili štrajk, zbog malih plaća i nezadovoljstva uvjetima rada, o čemu smo pisali i ovdje, a nakon što je Vlada objavila koeficijente za izračun plaća, liječnici su zasad ipak zadovoljni.

Liječnici u kutama i medicinske sestre odlaze iz hodnika
Nezadovoljni učitelji, umirovljenici i liječnici: Potonji spremni na štrajk

Vlada je jučer usvojila uredbe kojima se reguliraju koeficijenti za izračun plaća u državnim i javnim službama. Ovime će plaće biti veće, a bit će isplaćene u travnju za ožujak. Jedna od skupina na koje se odnosi povećanje su i liječnici, koji su nedavno najavljivali štrajk zbog nezadovoljstva plaćama i uvjetima rada. Sada su, čini se, novonastalom situacijom, ipak zadovoljni.

– Ako oni nastave graditi na ovome kao što su krenuli i nastave rješavati probleme, onda štrajk neće biti potreban, rekla je Čulinović-Čaić, a prenosi index.hr.

Dodala je kako je još potrebno raditi na Zakonu o radno-pravnom statusu, granskim kolektivnim ugovorima i vremenskim normativima, ali i kako će i dalje iz sindikata reagirati i davati prijedloge, ali i kako ima još puno posla kojeg treba napraviti da bi ‘ozdravili’ hrvatsko zdravstvo.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap