SDP predstavio listu za europske izbore: Kojem kandidatu biste dali svoj preferencijalni glas?

Josip Mihaljević
18. ožujka 2019.
Novosti
A- A+

Ususret europskim izborima, političke stranke i grupacije polako otkrivaju svojih 12 kandidata koji će se boriti za mjesto u Europskom parlamentu. Posljednji od njih je SDP, koji je sa svojom listom pomalo iznenadio. Jedan istaknuti član stranke i bivši ministar je čak napustio stranku zbog neslaganja s jednim imenom s liste…

sdp lista europski izbori

Foto: Gordan Maras bit će jedan od nositelja SDP-ove liste za eurpske izbore | Youtube screenshot

SDP je predstavio svojih 12 kandidata koji će nositi listu za europske izbore koji se održavaju krajem svibnja 2019. godine. Očekivano, listu će nositi već sada europarlamentarni i dokazani dvojac Tonino Picula i Biljana Borzan, no na listi se našlo i neočekivanih imena.

Primjerice, na listi se našla i donedavna žestoka kritičarka vodstva SDP-a Mirela Holy. Istaknuti član SDP-a i bivši

Silvano Hrelja će biti na listi Amsterdamske koalicije na EU izborima

ministar zdravstva Siniša Varga, prije nekoliko dana je napustio SDP zbog činjenice da se Holy našla  na listi i zbog toga što je SDP doživio totalni debakl na izborima za Županijsku skupštinu u Lici.

Zanimljivo, predsjednik stranke Davor Bernardić neće biti jedan od 12 kandidata na listi koju predvodi iskusni europaralmentarac i Bernardićev protukandidat za mjesto šefa SDP-a Tonino Picula. On je, pak, činjenicu što predvodi SDP-ovu listu protumačio preuzimanjem odgovornosti za stranku.

Između ostalog, SDP se pohvalio kako su u potpunosti ispoštovali načelo ravnopravnosti muškaraca i žena, kako po broju kandidata, tako i po redoslijedu na listi. Svih 12 kandidata možete pogledati ovdje, biste li nekome od njih dali svoj preferencijalni glas?

1. Tonino Picula
2. Biljana Borzan
3. Predrag Matić
4. Romana Jerković
5. Joško Klisović
6. Ivana P. Krivec
7. Gordan Maras
8. Barbara A. Vupora
9. Mladen Novak
10. Sanja Radolović
11. Mirela Holy
12. Ranko Ostojić

SDP predstavio listu za europske izbore: Kojem kandidatu biste dali svoj preferencijalni glas?
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap