Sanaderu će ovršiti dio mirovine, pogledajte koliko iznosi

Josip Mihaljević
3. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Uskoro će krenuti ovrha nad imovinom bivšeg premijera Ive Sanadera zbog presude u ‘aferi Planinska’. Iako mu obitelj ima 78 računa, stanove, kuće i zemljišta, država ništa od toga ne smije dirati. Preostaje rasprodaja umjetnina, ali ovršit će mu i dio mirovine.

ivo sanader

Foto: Ivo Sanader | Youtube screenshot

Županijski sud u Zagrebu pravomoćno je presudio Ivi Sanaderu zbog ‘afere Planinska’ i uskoro će nad njime biti pokrenuta ovrha. Osim toga, Sanader će u zatvor na šest godina, a mora vratiti i 17 i pol milijuna kuna, piše slobodnadalmacija.hr.

Tužiteljstvo sada treba odlučiti koja će Sanaderova imovina pripasti državi. Iako mu obitelj ima 78 računa, stanove, kuće i zemljišta – država ništa od toga ne smije dirati. Većina te imovine prebačena je na ostale članove obitelji i vezana je za slučaj ‘Fimi medija’ koji je i dalje u postupku. Do pravomoćne presude – država ništa od toga ne smije ovršiti.

Država bi pak novac mogla naplatiti od Sanaderove blokirane imovine – kolekcije oko 450 umjetničkih slika i ostalih predmeta. Među njima je i djelo Vlahe Bukovca procijenjena na oko 200.000 eura, a na računima je blokirano i oko 400.000 kuna.

Država će moći prodati i deset blokiranih dionica Hajduka u Sanaderovom vlasništvu i oduzeti mu 35.800 eura i 115.000 kuna koliko ima na računu. Kako sve to skupa vjerojatno neće biti dovoljno da se namiri dug od 17,5 milijuna kuna, vjerojatno će mu obustaviti i dio mirovina koja iznosi oko 10 tisuća kuna!

Copy link
Powered by Social Snap