Sajam Pravo doba – zavirite u program i saznajte kako do dodatne zarade

Josip Mihaljević
13. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Ovoga tjedna će se na Zagrebačkom velesajmu održati peto izdanje Sajma za zrele generacije ‘PRAVO DOBA’. Četvrtak, petak i subota su rezervirani za građane treće dobi, a njima će svoje usluge prezentirati 83 izlagača i suizlagača.

pravo doba

Foto: Press

Od četvrtka 16. do subote 18. svibnja 2019. godine na Zagrebačkom velesajmu u paviljonima 7 i 7a održat će se peto izdanje Sajma za zrele generacije ‘Pravo doba’.

Ulaz je potpuno besplatan, a organizator Pravog doba je Zagrebački velesajam, dok su suorganizatori stručnog i popratnog programa Grad Zagreb – Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Zaklada Zajednički put.

Na tri svibanjska dana Zagrebački velesajam pretvorit će se u mjesto na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, a bit će govora i o temamam i problemima s kojiam se susreću starije generacije.

Na Sajmu će svoje proizvode i usluge prezentirati 83 izlagača i suizlagača.

Kako do dodatne zarade?

Jedna od većih tema bit će posvećena zapošljavanju umirovljenika, a svi koji su zainteresirani za dodatnu zaradu dobit će pregršt korisnih informacija na Sajmu.

Sve prednosti (i mogući nedostatci) rada u mirovini razmatrat će se na okruglom stolu “Zašto je dobro zaposliti se u mirovini?”, a pripremljen je i okrugli stol na temu “Godine (ni)su važne – tek se zagrijavamo!”.

Lječilišta, toplice i druge zdravstvene ustanove prezentirat će svoje usluge, a na Sajmu će nuditi posebne pogodnosti.

Turističke agencije će nuditi specijalizirane programe putovanja za umirovljenike, a za sve kreativce u potrazi za novim hobijem tu su i kreativne radionice. One će se održati na Trgu kreativnih vještina, a umirovljenici i svi zainteresirani moći će naučiti kako raditi s glinom, izrađivati cvjetne aranžmane od tkanine, origami radionice, izrada nakita od recikliranog papira i keramike i brojne druge.

Kao i prošle godine, umirovljenici će biti uključeni u modnu reviju Tri generacije – tri gracije.

Radno vrijeme sajma PRAVO DOBA je od 10,00 do 18,00 sati, ulaz je besplatan, a možete ga posjetiti u četvrtak, petak i subotu ovoga tjedna.

Najzanimljivije iz programa:

Izvukli smo najzanimljivije stvari sa Sajma koje bi mogle zainteresirati umirovljenike.

Četvrtak, 16. svibnja:

13:30 – Prezentacija: Uključivanje starijih osoba u istraživanje tržišta/ IPSOS d.o.o.

14:00 – Okrugli stol: Godine(ni)su važne-tek se zagrijavamo!/ Knjižnice grada Zagreba-projekt 65 plus

Sudjeluju: Jasna Ćurin, voditeljica Sveučilišta za treću dob, Sanja Radica, psihologinja, Sandra Berak, dipl. knjižničarka, Slavica Butković, soc. radnica,

Dijana Bebek Miletić,prof. nastavnica na Sveučilištu za treću dob

Moderatorica: Ira Tuzlančić, koordinatorica projekta 65 plus

17:00 – Modna revija „Tri generacije – tri gracije“/UMAH u suradnji Domom i Gerontološkim centrom Doma za starije osobe Centar

Petak, 17. svibnja

12:00 – Okrugli stol: Zašto je dobro zaposliti se u mirovini? Sudionici: HZZ,  danasradim.hr, IPSOS d.o.o. i Pučko otvoreno učilište

14:30 – Bolesti probavnog trakta i prehrana/ Herbal medika-udruga za promicanje zdravog življenja

15:00 – Njega osjetljive kože/ Maja Vugrinec, mag.pham, Gradska ljekarna Zagreb

15:40 – Pokazne vježbe / Vježbaonica d.o.o.

Subota, 18. svibnja

10:00 Zdrava prehrana – izazovi današnjice / mr.sc. Jasminka Dlesk – Božić i Đurđica Jelaš dipl.soc.radnica, Dom za starije osobe Maksimir

11:00 – Zbor Vis Grazia / Kongregacija sv. Franje, Stepinčev dom za starije i nemoćne osobe

12:00 – Kviz znanja / Zaklada Zajednički put

15:00 – Predavanje: Zdravlje iz košnice / dr.sc. Gordana Hegić mag.ing.agr. Hrvatsko apiterapijsko društvo

16:00 – Domovi za starije osobe / Gerontološki centri Grada Zagreba / Sindikat umirovljenika Hrvatske / Matica umirovljenika grada Zagreba

Više o Sajmu možete pročitati na stranicama Zagrebačkog velesajma.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap