Saborski zastupnici ručaju za 15 kuna: Zagrepčanin objavio račune iz Sabora!

Jasmina Grgurić Zanze
5. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Želite pojesti slasni kotlet u umaku s kroketima za 15 kuna ili neki sličan obrok za bagatelu? Možete! Ali, u Saboru. Društvene mreže ovih je dana zapalio Zagrepčanin Marko Ferek koji je objavio račune iz saborske kantine, gdje se na ručku pridružio zastupnicima koji svakodnevno uživaju u delicijama po cijenama kakve ne postoje ni u jednom restoranu.

Dva glavna jela koja se sastoje od kotleta u umaku s kroketima, dvije salate, juha i sok u Saboru koštaju 48 kuna. Cijenu ručka za radišne hrvatske saborske zastupnike na svom Facebook profilu objavio Zagrepčanin Marko Ferek. Glavno jelo pritom je 15 kuna, juha četiri kune, salata tri… sve to na račun poreznih obveznika, što ne bi bio problem da se pripremljeno servira umirovljenicima, nezaposlenima ili studentima.

Cijenom je ostao šokiran nakon što je na poziv jednog prijatelja, inače saborskog zastupnika posjetio Sabor te s njim kasnije otišao na ručak u saborsku menzu, premda je otprije znao da se tamo dobro i jeftino jede.

“Cijena ručka za naše radišne hrvatske saborske zastupnike. Zaslužili su! I ovo je još puno” – napisao je uz objavu računa.

Ferek, inače predsjednik Udruge za razumijevanje ADHD-a “Buđenje”, objavio je jučer još jedan račun, ovoga puta iz saborskog kafića, gdje je kavu popio za 3,5 kune, a pola litre mineralne u boci platio 7 kuna. Da bi stvar bila bolja, htjeli su mu naplatiti bez izdavanja računa, kojeg je ipak dobio nakon što ga je zatražio.

No, to nije sve. Prilikom svoje posjete Saboru, zabilježio je i portrete saborskih zastupnika pri čemu svaka slika vrijedi oko 40.000 kuna. Posebno mu se dojmio onaj Željka Reinera.

“Jučer dok sam pio kavu u saboru za 3.5 kune imao sam prilike otići u prostoriju gdje su na sve strane suludi primjeri rastrošnosti novaca građana od strane vladajućih. Tamo se nalazi i egoportret Reinera. Ironično, iako građani to sve financiraju, ulazak u tu prostoriju nije dozvoljen bez posebnog dopuštenja” – napisao je.

A kad je već tamo, sve ih je i snimio mobitelom.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap