Sabornica zagrmila oproštajnim pljeskom: U mirovinu ide tajnik Ivan Bukarica

Matej Markovinović
23. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Sabor je ovoga petka orio pljeskom, a neki su čak i zasuzili. Razlog tomu je odlazak u mirovinu Ivana Bukarice, zamjenika tajnika Sabora i tajnika plenarne sjednice Sabora, koji je, sudeći po rijetko viđenoj reakciji zastupnika, bio voljen među kolegama.

Screenshot: YouTube

Ivan Bukarica, zamjenik tajnika Sabora i tajnik plenarne sjednice Sabora, otišao je ovoga petka u mirovinu. Zastupnici su se od njega oprostili gromoglasnim pljeskom, koji se, kao što kaže predsjednik Sabora Goran Jandroković, rijetko viđa.

– Ne sjećam se da je još od vremena Franje Tuđmana bilo ovako. Dragi Ivane, u ime svih zastupnika i zastupnica, zahvaljujem ti na svemu. Nije bilo lako ovdje sjediti i slušati nas, nerijetko i do dugo u noć. Bit će teško naći osobu kao što si ti. Želim da ti bude lijepo u mirovini i da budeš što više sa svojim unucima, poručio je Jandroković.

Dugotrajni pljesak raznježio je Bukaricu u tolikoj mjeri da je i zaplakao. Bukarica je, inače, imenovan za tajnika plenarne sjednice 2008. godine. Tu je dužnost obnašao sve dok vlast nije preuzela Kukuriku koalicija 2012., kada je postao tajnik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Ipak, Bukarica se vraća na mjesto zamjenika tajnika Hrvatskog sabora 2016. godine i na njemu ostaje sve do ovoga petka, kada je ispraćen u mirovinu.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap