Rošada u Ministarstvu zdravstva: Marija Bubaš postaje državna tajnica

Milan Dalmacija
19. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Marija Bubaš imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva. Na toj će poziciji, prema odluci Vlade sa zatvorenog dijela sjednice, naslijediti dosadašnjeg državnog tajnika, Željka Plazonića.

Marija Bubaš imenovana je državnom tajnicom u Ministarstvu zdravstva. | Foto: Screenshot: YouTube/Savez društava multiple skleroze Hrvatske

Vlada je osim razrješenja ministra financija Marka Primorca s dužnosti u Nadzornom odboru Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, na zatvorenom dijelu svoje sjednice u četvrtak donijela još jednu bitnu kadrovsku odluku. Željko Plazonić razriješen je dužnosti državnog tajnika u Ministarstvu zdravstva, a novom je državnom tajnicom imenovana dr. sc. Marija Bubaš.

Bubaš je bila dugogodišnja pomoćnica za medicinu rada ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Javnosti je postala poznata po čestim medijskim istupima u vrijeme prvih valova epidemije koronavirusa, koja joj je donijela i značajan karijerni napredak.

Prije točno šest mjeseci, 18. veljače 2022. imenovana je predsjednicom Povjerenstva za rješavanje odštetnih zahtjeva radnika oboljelih od profesionalne bolesti zbog izloženosti azbestu, piše tportal, a sredinom lipnja ju je Nadzorni odbor Imunološkog zavoda d.d. imenovao direktoricom.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Zanimljivo, Vlada je 2018. godine donijela odluku o razdvajanju dviju institucija, Imunološkog zavoda d.d. i Ustanove Imunološki zavod, na način da su to dvije pravne osobe, svaka s različitom čelnom osobom, odnosno direktorom u dioničkom društvu te ravnateljem u ustanovi. Bubaš je posao direktorice obavljala uz redoviti rad u HZJZ-u, a zadaća joj je bez financijske naknade rješavati papirologiju dioničkog društva koje nema nijednog zaposlenika, piše Jutarnji.

Rošada u Ministarstvu zdravstva: Marija Bubaš postaje državna tajnica
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap