Riješen slučaj nestale starije žene: 63-godišnjak ju je ubio, zamotao u tepih i bacio u bunar

Ana Kanazir
23. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u više kaznenih djela. Sumnja se da je osumnjičeni davne 2011. godine, iz koristoljublja, ubio stariju ženu, njezino tijelo zamotao u tepih te ga bacio u bunar ispred svoje vikendice na području Zagrebačke županije. Pet godina kasnije je stan žrtve prisvojio i to krivotvorenom dokumentacijom o kupnji stana. U posljednje dvije godine su policijski službenici došli do novih saznanja te su jučer iskopali bunar i u njemu pronašli tijelo za koje sumnjaju da je tijelo nesretne žene.

traka policja

Foto: PU istarska

Na ovom slučaju su radili Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijski službenicima Uprave kriminalističke policije, Službe općeg kriminaliteta te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu. Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

49,99 kn
6,63 €
prije:
75,99 kn
10,09 €
Provjerite ponudu

Doline jogurt

Tekući ili čvrsti, 180 g
2,29 kn
0,30 €
Provjerite ponudu
39,99 kn
5,31 €
prije:
59,99 kn
7,96 €
Provjerite i uštedite
29,99 kn
3,98 €
prije:
42,99 kn
5,71 €
Provjerite i uštedite

Podravka grah

Crveni, smeđi ili bijeli
6,49 kn
0,86 €
prije:
9,99 kn
1,33 €
Provjerite i uštedite
lisice
Umirovljenik (69) osumnjičen za teško ubojstvo, autom se zaletio u ženu (60)

Neobičan motiv ubojstva

Iako se ne zna točan datum niti način samog ubojstva, smatra se kako je ono počinjeno u periodu od 12. listopada do 5. studenoga 2011. godine. Kako navodi Policijska uprava zagrebačka osumnjičeni je usmrtio oštećenu s ciljem protupravnog prisvajanja nekretnine, odnosno stana oštećene. Nakon toga je njezino tijelo zamotao u tepih, odvezao se na adresu na širem području Zagrebačke županije gdje ima vikendicu i bacio tijelo u bunar u dvorištu. Bunar je potom zatrpao građevinskim otpadom i zemljom, a okno bunara maknuo i premjestio ispred vikendice, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar.

Obitelj je prijavila nestanak žrtve, ali se kriminalističkim istraživanjem nije otkrilo gdje se ona nalazi. Pet godina kasnije je osumnjičeni krivotvorio i ovjerio dokumentaciju o kupnji stana, a s kojom je prisvojio nekretninu oštećene u zajedničkoj stambenoj zgradi. U protekle dvije godine su policijski službenici bili na tragu otkrivanja cijelog slučaja, a dobili su i nalog za pretragu imanja osumnjičenog 63-godišnjaka. U suradnji s pripadnicima MORH-a prekopano je dvorište te je pronađen bunar koji je osumnjičenik ranije zatrpao, kako bi prikrio mjesto gdje je bacio tijelo oštećene.

Jučer je na dubini od sedam metara pronađeno tijelo za koje se sumnja da je tijelo oštećene. Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu tijelo je ekshumirano i prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije.

Riješen slučaj nestale starije žene: 63-godišnjak ju je ubio, zamotao u tepih i bacio u bunar
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap