Riječanin donirao šest metara drva umirovljenicima i beskućnicima

Jasmina Grgurić
17. listopada 2019.
Novosti
A- A+

Svaki treći stariji građanin Hrvatske živi na rubu siromaštva. Više od 300.000 osoba se smrzava zimi, jer nemaju od čega platiti grijanje. Najteže je umirovljenicima, starima, samima, s malenim mirovinama. Država je možda na njih zaboravila, ali nisu pojedinci. Može se činiti malo, ali kada bi svatko od nas napravio barem dio onoga što je za njih učinio Marinko Vuletić iz Rijeke, bilo bi i više nego dovoljno. Umirovljenicima i beskućnicima grada Kastva donirao je šest metara drva kako bi im ovu zimu učinio barem malo toplijom.

Marinko Vuletić iz Rijeke jučer je donirao šest metara drva umirovljenicima i beskućnicima grada Kastva. Iz riječke građanske inicijative “Pomozimo” kazali su da se on jedini dosjetio da nekomu zime nisu tople koliko bi trebale biti, pogotovo umirovljenicima koji jedva spajaju kraj s krajem. Priča ovog običnog čovjeka velika srca dirljiva je i nevjerojatna za današnje pojmove.

 “Siječem šumu starijim osobama u okolici Fužina pa kad im obavim posao, netko mi plati u drvima, netko u novcu, netko dva metra drva daje, netko metar… Pa pomislih ajde da i ja nekome pomognem. Netom sam skupio novac za vozački ispit, ali sam odlučio ipak darivati one koji nemaju” – ispričao je za Novi list Dubrovčanin Marinko Vuletić koji u Rijeci živi pet godina.

Ovaj humanitarac kaže da zna kakav je osjećaj nemati te da su i njemu u najtežim trenucima pomagali dobri ljudi. Sada kada može vratiti dobrotu ljudima koji su tužni, kojima nešto treba, pomislio je, zašto ne?

[VIDEO] Baka Ljuba (87) živi sa 900 kuna, a po vodu mora ići u šumu

Sve je počelo preko Facebooka na kojem je objavio da bi donirao nekoliko metara drva za one koji nemaju. Javila mu se Jasna Vrhovec ispred riječke građanske inicijative “Pomozimo”.

Drvima je usrećio i samohranu majku troje djece od kojih je jedno autist. Nakon toga drva je donirao i umirovljenicima s Donjih Rešetara koji će, zahvaljujući njemu, sada neko vrijeme imati topli dom.

“Nije mi žao, svake godine ću to raditi, na bilo koji način pomoći onima koji nemaju. Što poručiti? Pozivam sve ljude dobra srca da ukoliko mogu pomognu, sve dobro uvijek se vraća” – poručio je dobrotvor Marinko.

Riječanin donirao šest metara drva umirovljenicima i beskućnicima
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap