Rekordna prevara u Milanu: 88-godišnjakinja dala novac i nakit u vrijednosti od oko 4 milijuna eura da spasi sina

Ana Kanazir
13. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Još je jedna umirovljenica bila laka meta telefonske prevare. Naime, prevaranti su nazvali ovu 88-godišnju Talijanku i uvjerili je da mora predati novac, nakit i posebnu kolekciju kovanica muškarcu koji će se pojaviti na njezinim vratima. Rekli su joj kako treba dati 12.500 eura kako bi izvukla sina iz zatvora. Da stvar bude još gora, starica je u brzini i panici prikupila dragulje i novac koji se procjenjuju na vrijednost od otprilike četiri milijuna eura.

baka

Starija gospođa | Pexels,Shashank Kumawat

Ipak, ovoga puta se radi o ciljanoj prevari jer je umirovljenica zapravo bogata nasljednica obitelji Caproni, povijesne obitelji lombardskih proizvođača zrakoplova. Prevaranti su očito to znali i iskoristili priliku, iako vjerojatno ni oni nisu mogli sanjati da će dobiti baš toliku vrijednost novca i nakita.

Policija | Pexels
Obogatili se u tili čas: Prevaranti na isti trik od četvero umirovljenika uzeli nekoliko stotina tisuća kuna

Muškarac ju je nazvao i rekao kako joj je sin izazvao nesreću zbog koje je završio u zatvoru, a da bi izašao je potrebno platiti 12.500 eura za jamčevinu po koju će, kako su joj rekli, doći muškarac. Muškarac koji ju je nazvao se predstavio kao odvjetnik i rekao joj je što mora napraviti. Nakon njega istu je priču ponovio i karabinjer. Umirovljenica nije dugo razmišljala, već je sakupila dragulje i novac koji su na kraju vrijedili puno više od tražene svote, navodi Novi list.

Nekoliko minuta nakon poziva muškarac je došao po novce i nakit. O slučaju je obaviještena dežurna tužiteljica, a provest će se i istraga.

Slučajevi telefonske prevare su česte, a jedan od primjera je i onaj kada prevaranti zovu umirovljenike, predstave se kao službene osobe i traže novac na provjeru. Nakon toga bi dolazili na kućne adrese, uzimali novac i potom ga ne bi vratili, a više o smo pisali ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap