Rekorderka: Kumica na placu ima 90 godina i 67 godina radnog staža!

Josip Mihaljević
11. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Britanska umirovljenica rekorderka je kakvu ministar Pavić može samo poželjeti. Ima 90 godina i čak 67 godina radnog staža. Radi šest dana tjedno, a do posla putuje 17 kilometara svaki dan.

Foto: Rekorderka Joan Ward obožava raditi | Youtube screenshot

Mnogi stariji su ljudima otkrivali svoje tajne dugog i sretnog života. Kod nekih je to bila čokolada, kod nekog čašica vina nakon ručka, a kod britanske umirovljenice Joan Ward to je dobri stari rad, piše metro.co.uk.

Joan ima 90 godina, ustaje se svako jutro u 6:30 kako bi došla na posao koji radi zadnjih 67 godina – prodaje voće i povrće na placu. Radi šest dana tjedno, a od radnog mjesta je udaljena 16-ak kilometara.

“Jako sam ponosna jer sam izdržala sve ove godine. Ja vam to smatram normalnim, to je nešto što ja radim s užitkom”, kazala je medijima.

Njen pokojni muž i ona otvorili su štand na placu 1952. godine, a nakon njegove smrti u 2006. godini, Joan je nastavila raditi. Na istoj tržnici sestra joj drži manji kafić, a 60-godišnja kćer radi u susjedstvu.

Osim što prodaje, Joan sama slaže i tegli robu:

“Ne treba mi ni štap za hodanje. I dalje sve radim sama. Vozim auto do posla svako jutro, pokupim svo povrće od dobavljača i nosim ih na štand.

Nikad zapravo nisam razmišljala o tome koliko sam stara, vrijeme brzo leti kada se naporno radi.

Kao posebno lijepe momente mogu izdvojiti da sam posluživala ljude koji su odrasli sa mnom. Sjećam se njihovih majki i baki, tri generacije obitelji dolaze na moj štand i sve ih se sjećam”, kazala je.

Što se tiče mirovine – Joan ju uopće ne planira. Kaže da će raditi koliko god može i koliko god joj zdravlje bude dopuštalo.

 

Rekorderka: Kumica na placu ima 90 godina i 67 godina radnog staža!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap